2008-04-03

Administracijos direktorius pateikė savo ataskaitas

Aš ilgai skaičiau šią direktoriaus ataskaitą. Skaičiau ją nuo pradžios iki galo, nuo galo iki pradžios. Po to pradėjau skaityti ataskaitą nuo vidurio iki pradžios ir nuo vidurio iki galo. Ginčytis su šia ataskaitą yra tas pats, kas ginčytis su teiginiu, kad administracija pradeda darbą aštuntą valandą.
Administracijos direktorius yra vertingas tiek, kiek sugeba pakilti nuo kasdienės veiklos. Kryptingos veiklos administracijos direktoriaus ataskaitoje aš ir pasigedau. Ataskaitos 27 puslapyje parašyta, kad 2007 metais surašė tik 60 administracinių teisės pažeidimų protokolų. Įstatymai suteikia galimybę savivaldybės pareigūnams surašyti protokolus pagal 52 ATPK ir 10 savivaldybių tarybų patvirtintų taisyklių. Administracijos direktorius pripažįsta, kad problema egzistuoja, kad ją reikės spręsti, tačiau nepasakė kaip. Ar verta mums buvo priiminėti šias taisykles, jei nesivarginama kontroliuoti šių sprendimų įgyvendinimo
Administracijos direktorius pasakys, kad trūksta specialistų. Tai nėra tinkamas pasiteisinimas, kadangi buvo įvesta dokumentų apskaitos sistema „Avilys“, kuri verčia valstybės tarnautojus dirba dvigubą darbą. Tarnautojai šiandien yra paversti Avilio vergais. Jie turi tas pačias vizas surinkti ant popieriaus ir tas pačias surinkti „Avilyje“.
Klaipėdos miesto savivaldybėje šiandien realiai neveikia vieno langelio principas. Realiai mūsų mieste šešių langelių sistema. Dabar prisidėjo dar vienas – gyventojų deklaravimo langelis.
Administracijos direktoriui sunkiai sekėsi sutelkti savivaldybę bendram darbui, nes niekaip nesugebėjo paaiškinti kaip jam pasisekė organizuoti sąveiką tarp savo pavaduotojų. Iš ataskaitos nematyti kaip sekėsi drausminti nepaklusnius valstybės tarnautojus. Nežinome kiek atleista darbuotojų, kiek pareikšta papeikimų ir t.t. Nejaugi 300 klerkų dirbo be priekaištų?
Aš esu didelis britaniškojo parlamentarizmo šalininkas Ten valstybės vadovai, ministrai yra vertinami pagal tai, kaip jie sugeba pakilti nuo kasdienių reikalų ir rutinos.
Ši ataskaita parodo, kad ponas A.Každailevičius nesugebėjo savivaldybės administracijos nukreipti planinga linkme. Savivaldybės administracijos direktorius tapo beveidžiu administracijos ruporu.
Dėl šios priežasties šiai ataskaitai pritarti negalėsiu.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Matyt yra prasmes tame, jog sis blogas tampa populiariu netgi Brazilijoje. Bloge buvo paliesta lyderyste problema klaipedoje, kuri, manau, taip pat aktuali visoje lietuvoje. Neatrandama zmoniu, kurie galetu vadovauti padarydami daugiau miestui nei eilinis biurokratas. Vidutinybiu krastas, dvasine krize, proto ir materializmo samplaika ir daug kitu faktoriu, kurie kuria slogu salies ir klaipedos ispudi. Ar tokioj Klaipedoje turetu bresti nesugadinti musu vaikai?

Anonimiškas rašė...

Manau būtų tikslinga supažindinti mus, paprastus aviliuko bitinus su ta vargana admin. dir. ataskaita.
Bent keliatą ištraukėlių.
Kita vertus, ar nėra atsainus požiūris į ataskaitas opozicijai, atvirkščiai proporcingas opozicijos įtakai ir vertei.