2010-03-12

Matai savo darbo rezultatą

Kai matai savo darbo rezultatą

Ar žinote kuo darbas Seime, skiriasi nuo darbo miesto taryboje? Tie, kurie ilgėliau dirba Seime sunkiai įsivaizduoja, kodėl aš esu toks kritiškas ten dirbančiųjų atžvilgiu. Darbas savivaldybėje turi daug įdomių dalykų, kurių niekada nesuteiks politinė veikla aukštesniame lygmenyje. Taip, mes savivaldybininkai galime labai mažai. Mūsų biudžetai maži, mes turime vykdyti taisykles, kurias yra surašę centrinės valdžios klerkai, dauguma, kurių yra kvailos, perteklinės arba finansiškai neparemtos. Mes galime mažai, tačiau mes galime pamatyti tai, ko negali pamatyti seimūnai – kaip mūsų sprendimai veikia realių žmonių, realius gyvenimus.
Prieš ilgąjį šventinį savaitgalį, savivaldybės ūkio departamento vadovo surengtame pasitarime, mes nusprendėme padėti Klaipėdos miesto Veterinarijos gatvės 29 namo gyventojams ir sutvarkyti jų kanalizacijos sistemos teisinės registracijos klausimus. Šio namo gyventojai nukentėjo du kartus. Jų namo kanalizacija yra žemiau miesto nuotekų tinklų, todėl prie jų namo privalo veikti nuotekų siurblinė, kuri visą namo „gėrį“ pakeltų į tinkamą lygį ir nukreiptų į miesto kanalizacijos tinklus. Jei siurblinė sugenda, visos nuotekos užpila namo rūsius.
Šiam namui nepasisekė antrą kartą, nes jis buvo statomas prieš pat TSRS galą ir nuotekų siurblinė dėl teisinių nesklandumų liko namo gyventojų žinioje. Nors gyventojai moka už nuotekas, nors jų paėmimas yra „Klaipėdos vandenų“ prievolė, tačiau namo gyventojai už siurblinės naudojimą ir remontą turėjo mokėti iš savo kišenės.
Nežinau kodėl taip įvyko, bet to namo gyventojai nusprendė surinkti parašus ir paprašyti manęs šitą problemą išspręsti. Niekada nesu buvęs tame name, atvirai pasakius, net nežinau kur tas namas yra. Gavęs tokį prašymą pasielgiau kaip visada – persiunčiau prašymą administracijos direktoriui, prašydamas sudaryti darbo grupę, kuri kompleksiškai išspręstų šio namo gyventojų problemą.
Kovo 10-ąją dieną ūkio departamento vadovo surengtame pasitarime, mes visi kartu sutarėme, kad bus parengtas tarybos nutarimo projektas, kuriuo AB „Klaipėdos vanduo“ bus įpareigota eksploatuoti nuotekų siurblinę, esančią prie Veterinarijos g. 29 namo. Kartu bus rengiami dokumentai dėl siurblinės perėmimo ir atidavimo „Klaipėdos vandenų nuosavybėn. Ūkio departamento vadovas patikino, kad jis padarys viską, kad minėtas klausimas tarybos posėdyje būtų svarstomas dar kovo mėnesį vyksiančiame miesto tarybos posėdyje.
Suvokiu, kad tokie dalykai turėtų būti sprendžiami sistemiškai ir visos panašios siurblinės turėtų būti perduotos Klaipėdos vandenų žinion. Vis dėl to man yra labai malonu, kad pavyko žengti bet šį mažą žingsniuką. Galimybė nors truputį padaryti žmonių gyvenimą lengvesniu yra ta varomoji jėga, dėl kurios aš kenčiu visas politines suirutes, politines intrigas žiniasklaidos dėmesį ir kitas politinio proceso juodąsias puses.

2 komentarai:

Mintijus rašė...

visi geri dalykai gimsta per kancias.

Mintijus rašė...

visi geri dalykai gimsta per kancia