2009-06-30

Smulkių sprendimų dienos.

Šiandien diena buvo skirta smulkiems sprendimams. Savaitgalį bandžiau dviračiu pasivažinėti nuo savo namų Baltijos prospekte link miesto centro. Gelionė gavosi tikrai nebloga. Dviračių takai, nuleisti šaligtaviai, švilpiantis vėjalis, kuris numuša karštį.
Pirmąją kelionės metu problemą pastebėjau Tiltų ir Turgaus gatvių sankryžoje, kur reikėjo sustoti prie raudono šviesoforo signalo. Kažkas savaitgaliais uždaro eismą Tiltų gatve, tačiau nepasirūpina išjungti šviesoforo.
Galite manimi tikėti, galite ne, tačiau aš kantriai pralaukiau kol užsidegė žalia šviesa. Link Danės gatvės judėjau jau naujai paklotu grindiniu, tačiau jau įdėmiai tyrinėdamas aplinką. Atgimimo ir Tiltų gatvės sankryžoje esantis šviesoforas atrodė dar nelogiškiau. Kai eismas Tiltų gatve uždarytas, viena Danės gatvės atkarpa yra vienos krypties eismas, šviesoforas buvo taip pat naudingas kaip ir mirusiam smilkalai.
Šį pirmadienį savivaldybės administracijos direktoriui parašiau paklausimą, kuriame paprašiau išnagrinėti galimybes ir savaitgaliais išjungti šviesoforus Turgaus gatvėje ir Atgimimo aikštėje. Taip pat parašiau ir kitą paklausimą dėl švietimo įstaigų veiklos, kuriame paprašiau detalesnės informacijos švietimo organizavimo klausimais.

1 komentaras:

Valius Šopa rašė...

Prie to paties dar noriu pridurti, kad apskritai reikia sureguliuoti Klaipėdos miesto švisoforus. Grižus iš Skandinavijos jaučiasi labai didelis diskonfortas, kai atrodo šviesoforai dirba ne tam, kad gyventojams būtu malonu dalyvauti eisme ir jį tinkamai reguliuotų, bet - sau. Susidaro toks jausmas, kad šviesoforų reguliuojamas eismas yra ne jų reikalas :) Atrodo, kad mes "tarnaujam" šviesoforams, o ne jie mums :) Nors turėtų būti atvirkščiai. Juk šviesoforai yra, tam , kad užtikrintų sklandų eismą, o ne dar didesnę betvarkę :)