2009-06-15

Kodėl žmonių laisves turi ginti… tik konservatoriai

Šiandien nusprendžiau baigti savo darbų ciklą, kurie gulėjo “ant dūšios”, bet nebuvo išguldyti ant popieriaus dėl mano kompiuterio “ligos”. Šiandien nuo manęs klius abiejų mosčių liberalams: uotamiestį valdantiems Liberalcentristams ir partneriams opozicijoje-liberalų sąjūdžiui.
Praėjusiame tarybos posėdyje šių abejų partijų narių balsais, uostamiesčio taryba priiėmė Saugaus elgesio vandenyje ir ant ledo taisykles. Šiose taisyklėse miesto politikai, vienu ypu visus klaipėdiečius pavertė vaikais ir uždrauė tai, kas buvo neatsiejama klaipėdiečių gyvenimo būdo ir klaipėdietiškų laisvių tradicija.
Pagal šias taisykles, yra uždrausta miesto paplūdymiuose maudytis tamsiu paros metu. Naktinės maudynės yra neatsiejama klaipėdietiško gyvenimo būdo dalis, nuo tada, kai sovietiniai pasieniečiai nustojo naktimis arti pliažus ir šaudyti į vandenį brendančiuosius. Net šias taisykles rengęs miesto viešosios tvarkos skyriaus vedėjas (LiCS narys) Marius Poimanskis nepaneigė, kad pats tai yra daręs. Visiškai nesuprantu, kodėl maudynes vakare staiga prireikė padaryti administracinės teisės pažeidimu.
Jei nebūtų to gana, tie patys politikai patvirtino ir nuostatą, kad mums draudžiama lipti į bet kokius vandens telkinius, kurie nėra paskelbti paplūdymiais. Tokio barbariško draudimo nebuvo net gūdžiais stalinistiniais laikais. Aš galiu suvokti, kad negalima maudytis prie uosto kanale, galėčiau suprasti, kad negalima maudytis Danės upėje, miesto centre. Sutinku, kad Trinyčių tvenkinyje maudytis būtų kvaila, tačiau niekaip nesuprantu, kodėl lipti į Trinyčių tvenkinį yra nusikalstama.Visi šitie „nusikaltimai“ šiandien bus baudžiami bauda iki šimto litų. Aš nieko kito negaliu tikėtis iš liberalcentristų – ko norėti iš marginalinės kelis procentus rinkėjų pasitikėjimą pelniusios partijos. Tačiau kas gali pasakyti, kodėl į Klaipėdietiškos laisvės traciją kojas nusivalė liberalų sąjūdis?

2 komentarai:

Vandenis rašė...

Nakti padorus zmones miega ir galvoja apie rytdienos darbus. Na bet ko Poimanskis, kuris megaujasi naktini maudyniu teikiamais malonumais, pasisako pries maudynes nakti, cia tai lieka didele paslaptis. O siaip ta jura reikalinga zmonems, kurie neturi savo vonios. Siais laikais reikia saugoti zmoniu gyvybes, nes tuo labai priklauso surenkami mokesciai...

Kučinskas rašė...

Poimanskiui nusimato neblogas bizniukas. Galės pristatyti milijonus kainuojančių matuoklių palei visą Klaipėdos pajūrį. Geriausias nuotraukas galės dėti į lietuvišką playboy. Bus šis tas dasidurti šalia solidaus atkato. Dar bus galima isleisti albuma "Neregeta Klaipeda".