2008-09-03

Sėdo už gerus darbus.

Vakar ir šiandien Klaipėdos miesto savivaldybės tarnautojus purto kaip medūzos neatsargius plaukikus. Visas savivaldybės širšėlynas diskutuoja už kokius gerus darbus „trumpų“ STT atostogų išėjo miesto ūkio departamento vadovas Alfonsas Šimkus.
Aš asmeniškai STT vykdomų kratų komentuoti nesiruošiu, nes nieko nežinau daugiau nei tai, ką pranešė laikraščiai. Pikti liežuviai savivaldybėje kalbėjo, kad jei Šimkaus namą aptvertų tvora, tai jam sunkiausia būtų atspėti už kurį epizodą teko sėsti. Aš žinoma nesu Šimkaus sąžinė ir draugų prokuratūroje neturiu, todėl ką nors spėlioti būtų labai sudėtinga.
Galiu priminti tik tai, kad ant A.Šimkaus sąžinės kabo „Nuaro“ reikalai, Burokėlių gatvės tiesimo projektas, kai Rimkuose gatvės buvo tiesiamos privačiuose sklypuose pagal seniai netekusį aktualios galio detalųjį planą. A.Šimkus kuravo kelių tiesimo konkursus, kurie labai dažnai buvo skandalingi.
Iš darbo taryboje patirties galiu pasakyti, kad A.Šimkaus departamentas dideliu profesionalumu nepasižymėjo, o tai dažnai įrodo ir pačio departamento vadovo kompetenciją.
Šiuo atveju tikrai lieka svarbus ir politinės atsakomybės klausimas. Priminsime, kad Alfonas Šimkus buvo liberalcentristas, Zuoko partijos bendražygis ir savivaldybėje priklausė tam pačiam gerai žinomam statybininkų klanui, kurio galva buvo pats meras.
Darosi kažkaip įdomu. Zuoko partijoje jau turės atsirasti naujas partinis ordinas „sėdau už gerus darbus“. LiCS valdyba galės priimti sprendimą „Apdovanoti Alfonsą Šimkų „Sėdau už gerus darbus“ antrojo laipsnio ordinu. Iki Zuoko mąstelių net pats mūsų meras netraukia...

5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

O tai ko mero niekas nepasodina uz gerus darbus? Ar jis dar neuzsitarnavo savo dideliais darbais tokios pagarbos? Visur vien neteisybe.

Anonimiškas rašė...

Matyt nera uz ka sodinti, STT nesismulkintu jei butu - gi jau 2 metus seka :))) lementauska per du menesius supakavo :))

Anonimiškas rašė...

Baisu tos kratos. Prisimenu kaip preita vasara mentai isnese visa mano samagona ir dar bauda paskyre. Simku tikriausiai ne del samagono krato? Bus kur uzsislepes viena kita maisa cemento savo apartamentuose? Visgi gi ukio departamento galva. Va taip ir yra, ko galva nedadirba, stt dabaigia. Jeigu visus uz gerus darbus susodins, tai kas bevadovaus? Ar ponui Kestui patiktu sedeti siltoje ukio departamento vadovo vietoje? Prasom atsakyti be uzuolanku.

Kęstutis Gabšys rašė...

Gerbiamam Volodiai noriu pasakyti, kad džiaugiuosi dėl abiejų kratų. Tiek pas tamtstą, tiek pas p. Šimkų, nes abu, įtariu, užsiminėjate nelabai švariais dalykais. Skirtumas tik mąstas ir jūsų užimamų pareigų skirtumas.
Į jūsų klausimą ar norėčiau užimti p. Šimkaus kėdę, atsakau, kad ne. Noriu būti politiku, todėl mane domintų kėdės nuo administracijos direktoriaus ir aukščiau.

Anonimiškas rašė...

Gabsiui:

O kodel reikia dziaugtis del kratu? Reikia dziaugtis, kai nera kratu ir jokie net itarimai nekrenta, bet dziaugiamasi ir plojama rankomis, kai kazkas vyksta... na ir pavarai, Lietuvi!