2008-09-12

Pareiškimas

Pareiškimas

Pastaruoju metu politiniai oponentai aplink mano asmenį sukėlė politines spekuliacijas ir ažiotažą, ryšium su sprendimu dėl piniginių kompensacijų tarybos nariams. Labai apgailestauju, kad žiniasklaida, aprašinėdama mano situaciją, nesuteikė man galimybės išsakyti savo nuomonę. Dėl šios susiklosčiusios padėties noriu pareikšti:

Tėvynės sąjungos frakcija miesto taryboje nebuvo priėmusi konkretaus ir aiškaus sprendimo, dėl išmokų panaudojimo ir sutarė prie šio klausimo sugrįžti po atostogų. Kai partijos skyriaus taryba priminėjo kažkokius sprendimus buvau išvykęs ir su priimtais sprendimais nebuvau supažindintas. Po atostogų nevyko jokie frakcijos posėdžiai, todėl maniau, kad sprendimas paliktas asmeniniam frakcijos narių apsisprendimui.
Nusprendžiau neatsisakyti man skiriamos kompensacijos, kadangi nesu tikras, kad dabartinė miesto valdžia juos panaudos teisingai ir taupiai. Esu vakarietiškas politikas, todėl ketinau apie savo patiriamas tarybos nario išlaidas visuomenei atsiskaityti internete, kad klaipėdiečiai galėtų patys nuspręsti ir patikrinti ar mano patirtos išlaidos yra vertos jų tarybos nario atliekamam darbui. Taip apie savo kanceliarines išmokas visuomenei atsiskaito Didžiosios britanijos parlamentarai. Priimdamas tokį sprendimą, nesijaučiu nusižęngęs niekam: nei mane rinkusiems rinkėjams, nei partijai, nei savo sąžinei.
Veikdmas miesto taryboje visuomet vertinau frakcijos kolegų palaikymą ir paramą. Tai yra žmonės, su kuriais man yra didelė garbė dirbti ir prarasti šių žmonių pasitikėjimą man būtų didžiausia negarbė ir praradimas. Vos tik sužinojau apie tai, kad visi mano kolegos nusprendė šių pinigų atsisakyti, net nekilo abejonių kokį sprendimą turiu priimti.
Kartu su visais frakcijos nariais pateiksiu pareiškimą ir atsisakysiu šių išmokų ir šį sprendimą oficialiai apiforminsiu pačiu artimiausiu metu.



Su pagarba Kęstutis Gabšys

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Na apsvarstem sivakar prie kiosko su vyrais tavo pareiskima. Manom, kad pinigai tau kisenes drasko. Galetum vaiku namams kas menesi aukoti ir darytis padoria reklama, arba mums duoti pries rinkimus, galetume reklamos tavo vardu pavaryti ant Smeltes. Ar tau bus gera, kai matysi mera pravalganti tavo pinigus kokioj geroj kavinej? Is musu kiosko alaus jis jau seniai nebeperka. Ar zmogus, karstai mylintis savo tevyne, privalo vaikscioti basas ir nuogas, ar ne tu busi tas zmogus, kuris po keliu metu prie savivaldybes duru prasys ismaldos, kaip kad mes prasome kasdienines ismaldos prie savo kiosko? Mes su vyrais pasitarem, ir siulom tau taikyti musu patikrinta metoda: mes bobom deklaruojam oficialas pajamas ir islaidas, o neoficialios - ne ju reikalas. Tai ko tau gedytis oficialiai uzdirbtu pinigu? Kestux, nenorek savo moraliniu autoritetu mera persokti 5 kartus, tada jis jumis nemoraliniu persoks 10 kartu. Isgerk vakare kokio brudo, truputi apsiramkink, ir galvok apie sviesia ateiti, apie tokia, kokia mums piese draugas Leninas. Draugai virto ponais, o snapsas liko snapsu. Uz tai ir isgerkim.

Anonimiškas rašė...

Kazkaip susimetei.O Puteikio pareiskimas , kad visa frakcija "in corpore" atsisako ismoku tau nezinomas ?Jis buvo skaitomas per Tarybos posedi.Suprantu Tamsta, Puteikis esate "kariai" kuriems alga partija moka (ar remejai ?), Marius ir Eugenija gali sau leisti, bet galejot pagaileti Pranciskaus, apie nusipelnusi tremtini pagalvoti.Rinkimai baigsis uz menesio , baigsis ir Jusu politinis cirkas, o kadencija dar gerus du metus tesis.Viena karta atsisake, atgal nesusigrazinsite.JUK NEGAUSITE NEI LITO.Uz ka trintuka nusipirksite ir rasalo ?Popieriaus skundams i prokuratura ir stt reikes.Per pigius ejimus pasirinkot.Kada piketas del "vieningos knygutes " ?

Anonimiškas rašė...

2 Kazkaip susimetei:
"Kada piketas del "vieningos knygutes " ?"

Piketas peraugantis i mitinga vyks 2008 09 25 d. Atgimimo aiksteje 11.00-13.00 val.