2008-02-01

Kaip Spučienė "finansines ozono skyles" lopė

Šiandien posėdžiavusi Klaipėdos miesto taryba buvo audringa kaip niekada. Labai gaila, bet už mūsų pasibadymų susijusių su miesto mero Rimanto Taraškevičiaus etikos dalykais, žiniasklaida neaptarė mūsų priimtą Klaipėdos miesto strateginį planą 2008-2010 metais. Mano partijos kolega Marius Usonis pareiškė keletą principinių pastabų susijusių su šiuo planu:
1. Savivaldybės administracija planuoja projektus, kurie paremti „viršoptimistiniu“ metų biudžetu, kuris neaišku ar bus įvykdytas. Savivaldybės biudžetas yra paremtas fizinių asmenų mokesčiu, kuris šiemet yra sumažintas. Vargu ar kitais metais mes pagerinsime žemės sklypų aukcionų rezultatus. Lieka pagrįstas klausimas, kokias programas vykdysime, jei biudžetas bus pesimistinis?
2. Mes nežinome, kiek pinigų gausime iš Valstybės investicijos programos. Jau susiklosto ydinga praktika, kai tarybos nariams yra sakoma, kad projektus kofinansuos Valstybės investicijų programa, o paskui pinigus turime krapštyti iš vargano savivaldybės biudžeto. Taip įvyko su Danės krantinių rekonstrukcija, kas gali garantuoti, kad taip neįvyks su naujosios arenos statyba?
3. Savivaldybė neskiria resursų ekonominei plėtrai. Daugiausia darbo vietų kūrimą užtikrinančios smulkaus ir vidutinio verslo plėtrai skirtos investicijos šiais metais nukrito daugiau nei 2 kartus. Jaunimo verslumo skatinimo programai, kuri galėtų tapti proveržiu šioje srityje, mes taip pat pagailėjome pinigų.

Miesto vicemerė J.Simonavičiūtė teigė, kad šį strateginį planą būtina patvirtinti, kadangi „Savivaldybės administracija daug dirbo“. Dėl tokio „klausimo iškėlimo aš tikrai sutinku. Dar prieš savaitę aš pykau ant savivaldybės finansų skyriaus vedėjos N.Spučienės. Šiandien manau, kad ši moteris už sugebėjimą lopyti mūsų miesto „finansines ozono skyles“ yra verta kokio nors municipalinio apdovanojimo.
Šis strateginis planas yra truputį geresnis, nei buvo siūlomas: mes truputį padidinome pinigus skirtus neprofesionaliam sportui, atsisakėme „dvaro dviračių tako“ nuo Labrenciškių iki jūros. Dėl šios priežasties balsuoti prieš šį planą negalėjome. Kita vertus prisiimti atsakomybės už valdančiųjų parengtą „betoninės kosmetikos“ strateginį planą mes tikrai negalėjome. Visa opozicija balsuodama susilaikė.

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

O jau galvojau dvirati pirkti...

Anonimiškas rašė...

Fantastinis teksto pavadinimas. Lenkiu galvą...

Anonimiškas rašė...

Kęstuti, tokios ponios pavardė, o tu klaidelių privėlei ?