2008-02-19

N.Puteikis sugrazintas i darba

Šiandien posėdžiavęs Vilniaus apygardos administracinis teismas nusprendė, kad Kaipėdos miesto konservatorių lyderis, uostamiesčio miesto tarybos narys Naglis Puteikis iš Kutūros vertybių apsaugos departamento Klaipėdos teritorinio padalinio vedėjo pareigų, buvo atleistas neteisėtai ir šį departamento sprendimą panaikino.
N.Puteikis prieš pusę metų buvo atleistas iš šių pareigų, kai bandė sustabdyti be KPD leidimo vykdomus neteisėtus paminklinio pastato – I.Simonaitytės bibliotekos senosios dalies griovimą.
Prieš šios bibliotekos barbariškus restauravimo metodus protestavo visuomeninės organizacijos, Alternatyvinė kultūros paveldo komisija. Visuomenę piktino, kad restauruojant šiuos XIX a. vieno turtingiausių Klaipėdos to meto pirklių H.Gerlacho rūmus dingo ir buvo sunaikinta dauguma antikvarinio interjero detalių, kurios buvo nufotografuotos prieš restauravimą.
Nežiūrint į protestus 2007 08 17 d. Naglis Puteikis remiant komisijos, kurioje nebuvo nė vieno atestuoto restauravimo specialisto, išvadomis buvo atleistas iš Klaipėdos teritorinio padalinio vedėjo pareigų, motyvuojant tuo, kad stabdant senovinio bibliotekos priestato griovimą„ buvo sutrikdytas valstybės investicinio projekto vykdymas, sukeltos neigiamos pasekmė statytojui ir finansiniai nuostoliai rangovui, diskreditavo valstybės tarnybą ir ja piktnaudžiavo.“
Tėvynės sąjungos vadovybė tokį departamento sprendimą vertino kaip bandymą susidoroti su N.Puteikiu, dėl jo paminklosauginės ir visuomenės veiklos. "Kultūros paveldo departamentas tampa ne paveldo apsaugos, o jo griovimo ir naikinimo departamentu. To niekaip kitaip negalima pavadinti, kaip siekiu susidoroti ir neteisėtai nušalinti nuo pareigų principingą valstybės tarnautoją, kad atsivertų galimybės laisvai užstatyti naujas Klaipėdos teritorijas, visiškai nepaisant paveldo išsaugojimo reikalavimų. Moderniame pasaulyje toks susidorojimas yra laikomas aiškiu korupcijos įrodymu, – 2007 m. rugpjūčio 20 d. pareiškime sakė Tėvynės sąjungos pirmininkas Andrius Kubilius.
„Džiaugiuosi, kad teisingumas triumfavo. Aš žinojau, kad elgiuosi teisingai. Gaila, kad mano teisybę patvirtino ne departamentas, tačiau teismas“ – teismo sprendimą komentavo N.Puteikis.

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Saunu, kad grazino Puteiki i darba. Galiu but ramus del kulturos paveldo. Butu laikas pradeti stabdyti taraskeviciaus statybas? Atejo laikas keistis.