2008-02-15

Tarybos posėdis

Šiandien įvyko specialus miesto tarybos posėdis, kuriame buvo priiminėjamas miesto biudežtas. Štai keletas štrichų, kurie išliks mano atmintyje.
Iš opozicijos į valdančiąją daugumą perbėgo Lilija Skovronskienė. Su Liija aš kartu dirbau socialinių reikalų komitete, kur kartu atstovavome opoziciją. Šiandien socialinių reikalų komitete likau vienas. Nepaisant to Lilijai linkiu sėkmės.
Miesto valdžia bandė įvesti kiemų mokestį ir priversti mus mokėti už kiemus. Tiesa valdžia pamiršo įstatymų nustatyta tvarka tas teritorijas gyventojams atiduoti. Vyriausybės atstovei K.Vintilaitei užsiminus apie prokurorų raštą, svarstymas buvo atidėtas. Miesto biudžete jau garantuota šešių milijonų litų skylė.
Miesto taryba priėmė biudžetą. Komenduodamas biudžetą aš paleidau pastabą, kad miesto biudžetas primena „Dvylika kėdžių“ personažo O.Benderio frazę: „Kam Jums Kisa, pinigai, jei pas Jus nėra idėjų?“
Aš kritikavau biudžetą, nes miesto valdžia „neatrado“ 5 procentų socilinių darbuotojų priedams. Vietoje to visiems biudžetininkams pridės po truputį daugiau nei 1 proc. Manau, kad šitoje vietoje lygybės būti negali. Negalime lyginti kokio nors sveikatos sistemos tarnautojo, su socialinių darbuotoju, kuris dirba nakvynės namuose, į kurį jo „klientai“ dar sugeba ir šaudyti.
Vėliau pradėjome svarstyti privatizavimo ir gamtosaugos fondų sąmatas šiems metams. Vadančioji dauguma vėl iš „rankovės ištraukė“ dvaro dviračių tako tiesimą nuo Labrenciškių iki Girulių. Įdomu, kas iš valdančiųjų ten gyvena, kad taip tas takas reikalingas? Tokią meilę šiam dviračių takui aš pavadinau grupiniu išprievartavimu, iškreiptu būdu, nes valdančioji dauguma taip privartauja strateginį planą. Valdančioji dauguma priimti sprendimo nedrįso.
Taip mes posėdžiavome. Ilgai, bet linksmai. Ir rezutatyviai...

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

rezultatyviai...hmm...Kur tie rezultatai? Nera tvarkos. Susidaro ispudis, jog daroma kaip patogu, o ne kaip reiktu. Ruosiuos atlikti rimta tyrima, kodel miestu tarybos tokios silpnos. Turetu pasirodyt mano straipsnis salia lopatos, kitame politologijos numeryje. Sekite moksline spauda. Na kodel zmones nebemyli savo tevynes? Kodel tiek mazai kalejimu ant Lietuvos? Daug neatsakytu klausimu...