2009-06-25

Daugiau paslaugų už mažiau pinigų (mano kalba miesto tarybos posėdyje)

Šį savo pasisakymą noriu pradėti literatūriniu pasažu. Senais laikais, vietą kur šiandien yra Šiauliai, buvo užgulęs baisus juodas debesis. Būsimuosius Šiaulius išgelbėjo moteris, kuri atspėjo debesies vardą. Ši moteris buvo politikė – ji padarė tai, ką šiandien nesugeba padaryti dalis tarybos narių - drąsiai pasako tiesą.
Šis biudžeto projektas yra tiesos įvardinimas. Mūsų miestas yra ekonominiame sunkmetyje. Tėvynės sąjungos frakcija apie tai kalbėjo gerus pusantrų metų. Džiugu, kad bent šiandien valdantieji padarė išvadas. Geriau vėliau, negu niekada!
Deja, reikia pripažinti, kad tai tėra pradžia ir tik vėlesni administracijos žingsniai parodys ar valdžia sugebėjo priimti atsakomybę ir parodyti drąsą. Drąsą įvardinti problemą.
Mes mažiname šitą biudžetą, ne todėl kad to nori vysiausybė ir Seimas, netgi ne todėl, kad nesurenkame mokesčių!
Mes mažiname biudžetą, nes turime įvykdyti svarbiausia mūsų miestiečiams duotą priesaiką : už jų sunkiai uždirbtus pinigus, suteikti klaipėdiečiams kuo daugiau kokybiškų paslaugų.
Gerbiami kolegos,
Krizė ateis ir praeis. Bet mes privalome nuolata reikalauti iš mūsų viešųjų įstaigų, biudžetinių organizacijų ir savivaldybės administracijos, padaryti daugiau už mažesnius pinigus. Jei mūsų ekonomika pradės kilti, o mes būsime reformavę savo paslaugų teikimą, galėsime įžengti į naują paslaugų plėtros etapą. Jei savo paslaugų sektoriaus nereformuosime, į ekonominės plėtros etapą įžengsime su archajišku savivaldybės paslaugų sektoriumi.
Tėvynės sąjungos frakcija Klaipėdos miesto taryboje yra konstruktyvi opozicija: mes dalyvavome darbo grupės veikloje. Teikėme pasiūlymus, didžioji dalis jų atgulė į šį projektą. Aš galėjau pasiūlyti kitų sprendimų, bet šiandien tikrai ne laikas derėtis.
Šiandien, patvirtinus biudžeto projektą, laukia dar vienas žingsnis, prižiūrėti kaip jis bus įvykdytas.
Jei miesto valdžia pasakos apie valstybės politiką, ji pasiųs signalą žemiau stovintiems įstaigų vadovams, kad reikia ne taupyti ir keisti netinkamus įpročius, bet tiesiog pralaukti sunkmetį, kol vėl sugrįš besaikio lėbavimo laikai. Tada, šiandieninis sprendimas mažinti biudžetą bus beprasmis.
Mes palaikysime šiandieninį sprendimą su viltimi, kad mums neteks gailėtis šito savo poelgio.

1 komentaras:

Emilis Dambauskas rašė...
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.