2008-10-31

Klaipėdoje krizės nėra

Šiandien posėdžiavusi Klaipėdos miesto taryba, pradėjo po truputį mažinti savivaldybės biudžetą. Pakol kas savivaldybės biudžetas paplonėjo truputį mažiau nei dviem milijonais litų. Tiesa savivaldybės administracija net ir šiais sunkiais laikais sugebėjo savivaldybės valdymo išlaidas pasididinti beveik pusantro šimto tūkstančio litų.
Aš prisimenu balandžio mėnesį kaip įmanydamas „daužiau“ savivaldybės biudžetą, kritikuodamas pernelyg didelį administracijos ir mero optimizmą ir išlaidavimą. Mano kolega ir bendražygis Marius Usonis net siūlė lažintis, kad šitas biudžetas nebus įvykdytas ir esamas pajamų mokestis nebus surinktas.
Po tokios kalbos savivaldybės administracijos direktorius ir liberalcentristų „tribūnas“ ekskandidatas į Seimo narius Vygantas Vareikis netgi išdrįso mus pavadinti miesto priešais. Tiek to, miesto biudžeto nesurinkimas yra visos mūsų bendruomenės nelaimė ir netgi, būdamas opozicijos nariu, dėl to, kad buvau teisus, nelabai ir tesidžiaugiu.
Šiandien visa miesto bendruomenė turėtų užduoti sau klausimą ar miesto savivaldybės administracija ir valdančioji dauguma suvokia, kad Klaipėdos biudžetas yra krizėje? Ar miesto valdžia ir savivaldybė, suvokdama padėtį, daro veiksmus situacijai pataisyti?
Deja klausydamas diskusijų miesto taryboje esu priverstas konstatuoti, kad valdančioji dauguma tokių problemų nesuvokia, o jų nesuvokdama, nesugeba spręsti. Pirmas žingsnis į problemos sprendimą yra jos pripažinimas.
Finansų skyriaus vedėja tiki, kad pavyks surinkti fizinių asmenų pajamų mokestį, nes daug biudžetinių organizacijų gruodžio pabaigoje susimoka atlyginimus ir tuo pačiu fizinių asmenų pajamų mokestį. Turint omenyje po truputį įsibėgėjančią statybinių firmų bankrotų procesą ir bendrovių krentančias apyvartas, tai labiau primena brolių grimų pasakas arba makaronų gamybą liaudiškuoju būdu.
Dar įdomiau teko išgirsti gerbiamo Špučienės mintis apie tai, kad gali pasitaisyti žemių pirkimo reikalai. Žinoma Kaune iš varžytinių parduodamas septynių gyvenamųjų namų nebaigtas statyti kvartalas, jau regiu pulkus verslininkų bėgančių į savivaldybę su lagaminais grynųjų ir ieškančių kur čia dar pasipirkti laisvos žemės. Ir svarbiausia- brangiai.
Visą šitą idėjinį makaronų kabinimą užbaigė vicemerė Judita Simonavičiūtė, kuri į opozicijos raginimą sudaryti tarppartinę komisiją ir pažiūrėti kokias išlaidas savivaldybė turėtų apkarpyti, atšovė, kad tai turėtų atlikti profilinis komitetas. Tai yra tolygu pasmerkti šį planą mirčiai. Jei manęs paklaustų, kur reikia susimažinti socialinėje srityje, atsakyčiau, kad socialinėje srityje išlaidas reiktų tik didinti. Aš galiu sumažinti švietimo išlaidas ir visokias ūkines išlaidas, kuria turėtų ginti šio profilinio komiteto nariai. Taip kažkur viduryje, kur mūsų argumentai būtų silpniausi mes ir rastumėme lėšas, kurias galėtumėme sutaupyti.
Dėl viso šito jaudintis nereikia. Miesto valdantieji žino, mieste krizės tikrai nėra. Ten kur valdo liberalcentristai ir asmeniškai R.Taraškevičius krizių būti negali.

1 komentaras:

Kjerstin Lis rašė...

VISAS SKAITYKITE ŠIĄ TESTAMONĄ, KAIP GAUTI MANO PASKOLĄ IŠ TEISĖS IR PATIKĖTOS PASKOLOS ĮMONĖS. Mano vardas Kjerstin Lis, aš ieškojau paskolos savo skoloms padengti, visi, kuriuos sutikau, sukčiaujo ir pasiėmė pinigus, kol galiausiai sutikau poną Benjaminą. Breilis Lee Jis man suteikė 450 000,00 R paskolą. Jis padėjo ir kitiems mano kolegoms. Aš kalbu kaip laimingiausias žmogus visame plačiame pasaulyje šiandien ir pasakiau sau, kad bet kuris skolintojas, kuris gelbsti mano šeimą nuo mūsų blogos padėties, pasakysiu vardą visam pasauliui ir aš su džiaugsmu sakau, kad mano šeima grįžo į gera, nes man reikėjo paskolos, kad pradėčiau visą gyvenimą, nes esu vieniša mama su 3 vaikais ir visas pasaulis atrodė, kad ji kabojo ant manęs, kol turėjau galvoje, kad Dievas atsiuntė paskolos davėją, kuris pakeitė mano gyvenimą ir mano šeimos, skolinantis Dievą, ponas, Benjaminas, jis buvo Gelbėtojas, Dievo siųstas gelbėti mano šeimos, ir iš pradžių maniau, kad tai nebus įmanoma, kol negausiu paskolos, pakviečiau jį į savo šeimą. - viso vakarėlio, kurio jis neatsisakė, ir patarsiu kiekvienam, kuriam tikrai reikia paskolos, susisiekti su ponu Benjamin Breil Lee el. paštu (Lfdsloans@outlook.com), nes jis yra supratingiausias ir nuoširdžiausias paskolos davėjas. kada nors susitiko su rūpestinga širdimi. Jis nežino, kad aš tai darau, skleisdamas mano linkėjimą į mane, tačiau manau, kad turėčiau tuo pasidalinti su jumis, kad išvengtumėte sukčių. Prašau, saugokitės apsimetinėtojų ir susisiekite su tinkama paskolų bendrove el. Paštu per Lfdsloans @ outlook. com arba „WhatsApp“ + 1-989-394-3740. .