2008-02-27

Ketvirtadienį tarybos posėdis, penktadienį – antikorupcijos konferencija

Rytoj įvyks eilinis miesto tarybos posėdis. Ko gero pats svarbiausias jo klausimas bus miesto viešojo transporto paslaugų kainų pakėlimas. Šiuo klausimu aš balsuosiu prieš. Pirmiausia todėl, kad projekto rengėjai nesugebėjo logiškai ir aiškiai pagrįsti kainų pakėlimo būtinybės. Akivaizdu, kad esamame lygyje pakėlę transporto paslaugų kainas, mūsų valdžia vėl bejėgiškai stebės įsisukančią infliacijos spiralę. Šiuo klausimu rengiu detalesnę savo poziciją, kurią išdėstysiu tarybos posėdžio metu.
Penktadienį mūsų partija, kartu su liberalų sąjūdžiu rengia konferenciją antikorupcijos tema. Pridedu konferencijos darbotvarkę

Andrius Kubilius „ Ar Lietuvoje gali būti skaidrūs rinkimai?“
Rimantas Dagys „Ko imtis, kad korupcija Lietuvoje mažėtų?“
Arvydas Anušauskas „Visuomenės požiūris į korupciją. Priežastys ir pasekmės“
Naglis Puteikis „Žemgrobystės Klaipėdos miesto centre“
Artūras Šulcas „Korupcijos žemėlapis Klaipėda 2007”
Dainius Elertas “Korupcija užstatant viešąsias erdves ir paminklosaugoje“
Erlandas Paplauskis „Korupcijos požymiai Klaipėdos aplinkosaugoje“;
Edvardas Šalkauskas “Korupcijos pavyzdys: nepagrįstas komunalinių mokesčių didinimas”
Jaroslav Dvorak “Korupcija ir tinklai”
Konferencija prasidės penktadienį 16 val. Klaipėdos universiteto salėje Aula Magne korpuse, Herkaus Manto g. 84, Klaipėda (Studlende).
Aš planuoju savo pasisakymą diskusijų dalyje, kuriame ketinu išdėstyti apie politinio sprendimo vaidmenį kovoje su korupcija.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Turiu itarima, kad konservatoriai yra susije Transparancy International Lietuvos skyriumi. Pabandysiu issiaiskinti slaptuosius rysius ir informuosiu gerbiamus sio blogo skaitytojus kitame bloge. Reikia organizuoti Korupcijos isvijimo svente, panasiai kaip uzgavenes. Kadangi korupcija Lietuvoje populiari, si svente taip pat turetu buti nemaziau populiari. Sekmes Kestuti zengiant i kova su korupcija. Kai pagalvoju apie korupcija, pirmiausia pries akis matau teisinga Taraskeviciaus veida. Na bet cia ne i tema.

Anonimiškas rašė...

Žirniais sienos nepramuši. O be to, tegul pirmas meta akmenį į Taraškų tas, kuris nėra vienaip ar kitaip susijęs su korupcija. Pvz.: davęs į kišenę gydytojui, "susitaręs" su policininku arba bent jau svarstęs panašias galimybes...
Tad babkės visagalės ;)
Taika