2008-02-05

Herojai - mano kolegos

Šios dienos mano dienoraščio herojai yra mano kolegos miesto tarybos nariai. Vakar vykusiame miesto tarybos strateginės plėtros komiteto posėdyje buvo atmestas savivaldybės biudžetas. Kartu su komiteto pirmininke A.Velykienė, šiame kryžiaus žygyje pasižymėjo mano kolega Marius Usonis.
Šiandien mano kolega ir lyderis Naglis Puteikis išplatino paklausimą dėl Titų gatvės remonto. Įdedu tai progai skirtą informacinį pranešimą.

"Nepateisinamai ilgai ir nekokybiškai Kaipėdos Tiltų gatvę rekonstravusi bendrovė pateko tarybos narių nemalonėn

Akcinės bendrovės „Klaipėdos keliai“ veikla, vykdant Tiltų gatvės rekonstrukcijos darbus, pateko uostamiesčio konservatorių akiratin. Tėvynės sąjungos frakcijos Klaipėdos miesto taryboje seniūnas Naglis Puteikis šiandien pasirašė paklausimą Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriui Aloyzui Každailevičiui, prašydamas pateikti su Titų gatvės rekonstrukcija susijusią dokumentaciją.
Klaipėdos konservatorių lyderis prašo 13 dokumentų - nuo projektinės užduoties iki tarpinių ar galutinių darbų priėmimo aktų. Gavę prašomus dokumentus, tarybos nariai ketina juos išstudijuoti ir visuomenei įvardinti, kas yra atsakingas dėl nekokybiškai atiktų gatvės rekonstrukcijos darbų.
„ Klaipėdiečiai nuolatos ragino mūsų partiją ir mane asmeniškai imtis „Tiltų gatvės“. Miestiečius piktino terminai, kelininkų nerangumas, atliekamų darbų kokybė. Mes nepuolėme kelti skandalo, nes manėme, kad geriau lėčiau, bet kokybiškiau. Pasibaigus „rekonstrukcijos“ darbams kelis kartus pravažiavau Titų gatve, praėjau šaigatviais ir galiu konstatuoti, kad atliktų darbų kokybė labai toli nuo idealios“,- apie paklausimo atsiradimo aplinkybes kalbėjo N.Puteikis.
Šiam reikalui Tėvynės sąjungos atstovai į pagalbą ketina kviesti nepriklausomus ekspertus, kurie, kilus reikalui, padės vertinti atiktų darbų kokybę, vykdytą priežiūrą.
Pagal Kaipėdos miesto tarybos reglamentą savivaldybės administracijos direktorius prašomus dokumentus turi pateikti per 10 kalendorinių dienų."

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Labai laiku. Išties visi, kam teko eiti ir juolab važiuoti naujai nutiesta Tiltų gatvės atkarpa, tik galvas kraipo: tarkim, važiuojant automobiliu ar miesto transportu atkarpoj nuo Turgaus g. iki tilto galima jūros ligą pasigauti - toks supimas. Nors, kita vertus, gal mieste prie jūros taip ir reikia?...