2010-02-01

Klaipėdoje jaunimas rengiasi savivaldos rinkimams

A.Bilotatė
Klaipėdoje prasidėjo pirmasis Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos Jaunimo bendruomenės politinės mokyklos paskaitų ciklas „Pasirengimas savivaldos rinkimams“. Sausio 30 d. gausų susirinkusių jaunųjų politikų iš Klaipėdos, Kretingos, Šilutės, Šilalės, Skuodo pasveikino TS-LKD Vakarų regiono vadybininkė Rasa Petrauskienė. Sveikinimo žodį tarė ir pasidalijo savo pastebėjimais apie politiką savivaldoje Klaipėdos miesto tarybos nariai: Eugenija Odebrecht, Vytautas Mickus, Naglis Puteikis. Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos Jaunimo bendruomenės pirmininkė Agnė Bilotaitė apžvelgė politinę Lietuvos ir TS-LKD padėtį, pasidžiaugė gausiu dalyvių skaičiumi ir palinkėjo sėkmės jauniesiems politikams.

Paskaitos lektorius Klaipėdos miesto tarybos narys Kęstutis Gabšys dėstė apie vietos savivaldą, jos raidą ir vaidmenį, savivaldybės valdžios organus, biudžetą ir jo formavimo principus, skirtumus tarp Seimo ir miesto tarybos ir kt. Po kavos pertraukos vyko „simuliacinis“ tarybos darbas. Visi taip įsijautė į savo roles, kad nepastebėjo, kaip greitai prabėgo skirtas laikas. Dalyviai aktyviai dalyvavo „simuliacijos“ aptarime, dalijosi savo patirtomis emocijomis. „Ši paskaita buvo labai naudinga ir mes su nekantrumu jau laukiame kitų šio ciklo paskaitų,“ – sakė kretingiškis Nerijus Tertelis.

Prasidėję Klaipėdoje, mokymai persikels į kitus regionus: paskaitų ciklas tęsis vasario 13 d. - Kaune, vasario 27 d. - Šiauliuose, kovo 6 d. – Panevėžyje, kovo 20 d. – Vilniuje.

Komentarų nėra: