2010-01-22

Miesto sporto strategija politikams nepatiko

Klaipėdos sporto ir kūno kultūros skyrius sulaukė kritikos strėlių dėl parengto 2010-2012 metų strateginio veiklos plano. "Planas - žemiau kritikos, neįžvelgiu jokios strategijos", - ketvirtadienį posėdžiavusiame Socialinių reikalų komitete teigė Klaipėdos miesto Tarybos narys Kęstutis Gabšys.

Šį planą vakar turėjo pristatyti Klaipėdos sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjas Irenijus Zaleckis, tačiau pastarasis atsiuntė savo pavaduotoją Igną Pocių. Neoficialiomis žiniomis, I. Zaleckis turi nedarbingumo lapelį.

I. Pocius prieš pristatydamas strateginį planą teigė, jog projekte yra numatyta daugiau nei milijonu litų mažiau nei pernai.

Tarp prioritetinių darbų, kuriuos ketinama įgyvendinti 2010 metais, I. Pocius pabrėžė daugiafunkcinės sporto arenos statybas su dviem sporto salėmis ir pagalbinėmis patalpomis krepšinio mokyklai, "Gintaro" baseino ir "Viesulo" sporto centro rekonstrukcijos, panaudojant Europos sąjungos fondų energijos taupymo programų lėšas.

Vėlesniam laikui nusikelia centrinio stadiono remonto užbaigimas, įrengiant VIP tribūną ir dirbtinės dangos futbolo aikštę. Taip pat ateičiai ketinama nukelti planus pradėti begriūvančios Futbolo mokyklos statybos darbus.

Apie naujo šiuolaikiško 50 metrų ilgio baseino statybas (šalia LCC tarptautinio universiteto) dar mažiausiai metams turės pamiršti jau keletą metų pažadus girdintys Klaipėdos plaukikai ir paplaukioti mėgstantys miestiečiai.

"Vyriausybė kasmet mažina lėšas sportui. Nieko negalime pakeisti", - sakė I. Pocius.

Socialinių reikalų komiteto pirmininkė Irina Rozova pasiūlė dar pakoreguoti strateginį sporto planą, apsitarti su visuomenine sporto taryba ir tuomet dar kartą pateikti jį svarstymui.

"Kol kas nepritarsime šiam strateginiam planui. Norime, kad viskas būtų surašyta tiksliau ir konkrečiau. Mes iš spaudos sužinome daugiau apie sportą, nei čia parašyta, - kalbėjo I. Rozova. - Manau, kad strateginiame plane turėtų būti įtrauktos ir prioritetinės sporto šakos. Strateginiame plane turi būti surašyta strategija, o ne kažkokios kitos mintys."

K. Gabšys net pasiūlė savivaldybės administracijos direktoriui Aloyzui Každailevičiui surašyti specialų raštą, kuriame būtų išreikštas pasipiktinimas dėl prasto Klaipėdos sporto vado I. Zaleckio darbo.

"Nesugebama paruošti ir pristatyti, galima sakyti, svarbiausio metų sporto dokumento. I. Zaleckis nesusitvarko su savo darbu, šį klausimą reikėtų svarstyti. Jei tai būtų pirmas toks nesusipratimas, galėtume tai praleisti pro akis, tačiau tai jau kartojasi nuolat", - komentavo K. Gabšys.

Tačiau kiti Tarybos nariai pasiūlė neskubėti ir palaukti pakoreguoto strateginio plano.

"Negalime nieko dabar kalbėti, kai nėra I. Zaleckio. Jei žmogus turi nedarbingumo lapelį, gal kas rimto nutiko. Nereikia priimti skubotų sprendimų," - nusprendė politikai.

Paulius MATULEVIČIUS, ve.lt

Komentarų nėra: