2010-01-07

Kaip A.Každailevičius bandė nugalėti VST

Šiandien mano kolega Marius Usonis pateikė pirmąją paklausimų porciją kaip administracijos direktoriui pavyko taupyti savivaldybės biudžeto lėšas. Prie šio dokumento man teko stipriai darbuotis. Šiuo metu aš rengiu paklausimų paketą, kurį bandysiu užbaigti penktadienį arba kitą pirmadienį.

Jūsų dėmesiui pranešimo tekstas.
Pats paklausimas paspaudus šią nuorodą.

Linkiu gerų artėjančių metų

Sausio 7-ąją dieną Tėvynės sąjungos frakcijos seniūnas Marius Usonis Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriui Aloyzui Každailevičiui įtekė 11 dalių paklausimą, prašydamas administracijos direktorių pasiaiškinti kaip jis įgyvendino savo paties pasitvirtintą taupymo priemonių planą.
Praėjusių metų pabaigoje tarybos posėdyje Marius Usonis kritikavo administracijos direktorių, kad jis nepateikia reguliarios ataskaitos apie admnistracijos atliktus veiksmus, padedančius efektyviau naudoti savivaldybės biudžeto lėšas. Administracijos direktorius teisinosi neteikęs tokio paaiškinimo tarybai, nes visais taupymo klausimais sprendimus turėjo priimti pati savivaldybės taryba. Tuo tarpu 2009-01-20d patvirtintame taupymo priemonių plane 21 iš 43 siūlomų taupymo priemonių nereikalauja savivaldybės tarybos pritarimo. Už tų priemonių įgyvendinimą yra atsakingas asmeniškai administracijos direktorius.
M.Usonio paklausime kalbama apie 11 taupymo priemonių, kurioms nereikėjo savivaldybės tarybos pritarimo. Paklausime teiraujamasi apie primtus teisės aktus, jų poveikį, atneštą ekonominį efektą. Pačiam tarybos nariui labiausiai įdomu kaip administracijos direktoriui sekėsi du savo paties įsakymo puktus: „derėtis su AB „VST dėl 30% nuolaidos už gatvių apšvietimui naudojamą elektros energiją ir derėtis su LEZ valdymo bendrove dėl gatvių apšvietimo ir kitų inižienierinių tinklų eksploatavimo perėmimo“. Politikas tvirtina, kad tai ne paskutinis paklausimas adresuotas administracijos direktoriui.
„Kol kas preminiriai paskaičiavome, kad administracijos direktoriui dėl taupymo plano turime maždaug 25 klausimus. Tai yra sritys, kur mūsų frakcija abejoja ar administracijos direktorius įsipareigojimus įvykdė, ar atliko teisingus veiksmus ir ar tie veiksmai susilaukė norimo efekto.
Šitas paklausimas atsirado po to, kai administracijos direktorius „pamiršo“, kad ne visoms taupymo priemonėms buvo reikalingas tarybos pritarimas. Kolegos pagal savo kuruojamą sritį taip pat rengia klausimus, kuriuos mes pateiksime administracijos direktoriui. Apgailestaudamas noriu pabrėžti, kad atsakymus į šituos klausimus administracijos direktorius turėjo pateikti kiekvieną mėnesį“,- apie paklausimo motyvus pasakojo Marius Usonis.
Jei administracijos direktoriaus atsakymai netenkins, TS frakcija yra pasirengusi adminstracijos direktoriui incijuoti nepasitikėjimo procedūrą.

Komentarų nėra: