2009-10-28

Marius Usonis ir Kęstutis Gabšys "Įvykdėme svarbiausią miestiečiams duotą įsipareigojimą".

Iš Klaipėdos miesto tarybos narių sudaryta darbo grupė po 2 metų baigė atlikti užduotį ir ketvirtadienį pristatė du variantus, kurie leistų klaipėdiečiams už paslaugas atsiskaityti pigiau, naudojant vieną banko operaciją.

Idėjas vadinamosios vieningosios atsiskaitymo knygutės sistemai įdiegti pateikė dvi bendrovės: UAB "Aservis" ir UAB "Litas prie lito".

Pirmoji įmonė paslaugą pavadino bendra sąskaita: vartotojo sutikimu operatorius surinktų sąskaitas iš paslaugų teikėjų, jas atspausdintų viename dokumente ir pateiktų savo klientui apmokėti.

Tad žmogui nereikėtų nieko skaičiuoti, jis gautų galutinę sąskaitą ir, nuėjęs į banką ar naudodamasis elektroninės bankininkystės paslaugomis, atliktų vieną bankinę operaciją.

UAB "Litas prie lito" sistema veiktų kiek kitaip: būtų naudojamasi popierine knygute. Įmonės atstovai tikino, kad yra pasiruošę aptarnauti ir VST knygutę bei kurti naują atsiskaitymo dokumentą. Vartotojas pats turėtų užpildyti atskiras eilutes, tačiau atliekant pinigų pervedimą vėl būtų naudojama tik viena bankinė operacija. Ši bendrovė taip pat yra sukūrusi veikiančią elektroninę atsiskaitymų sistemą.

Dabar galimi operatoriai veda derybas su paslaugų teikėjais, bankais, reikia išspręsti kai kuriuos teisinius niuansus.

Minėtoji darbo grupė vieningai balsavo už siūlomą naujovę klaipėdiečiams ir konstatavo, kad bet kokiu atveju paslaugos kainuotų pigiau. Darbo grupės vadovas Marius Usonis buvo įgaliotas formalias darbo grupės išvadas pristatyti miesto Tarybai.

Darbo grupės vadovas M. Usonis neslėpė džiaugsmo, kad pavyko įgyvendinti svarbiausią klaipėdiečiams duotą įsipareigojimą. "Mes ėjome į rinkimus, žadėdami patogumą atsiskaitymuose. Tėvynės sąjunga sakė, kad galima, mūsų oponentai sakė, kad negalima. Šiandien mes visi vieningai konstatavome, kad tai padaryti galima. Tai buvo esminis šios darbo grupės laimėjimas" ,- apie darbo grupės rezultatus pasakojo Marius Usonis.

Darbo grupės posėdyje dalyvavę benrovių "Aservisas" ir "Litas prie lito" atstovai tikino, kad pirmosios galimybės atsiskaityti pagal naujus atsiskaitymo dokumentus atsiras nuo Naujųjų metų.

Komentarų nėra: