2009-08-26

Pasiūlymas uostamiesčio statytojams – mokestį sumokėti butais

Vakar parašiau laišką miesto merui ir tarybos nariams, kuriame pakviečiau pasiūlyti Klaipėdos m. butų statytojams leisti nekilnojamo turto mokestį susimokėti natūra: t.y. neparduotais butais. Mūsų savivaldybei katastrofiškai trūksta socialinio būsto. Esu įsitikinęs, kad šis sandoris yra naudingas abiem pusėms - ir savivalbei ir statytojams. Apie šią mano iniciatyvą rašė dienraštis Klaipėda. Parašė labai objektyviai ir nelabai turiu ką daugiau pridurti. Todėl žemiau pridedu laiško tekstą. Šiandien telefonu kalbėjau su meru R.Taraškevičiumi. Sutarėme artimiausiu metu susitikti ir detaliau aptarti šio pasiūlymo įgyvendinimo galimybes.

Klaipėdos miesto merui,
Klaipėdos m. Tarybos nariams

2009-08-25 Nr.


KVIETIMAS
DĖL PAGALBOS SUTEIKIMO NEKILNOJAMO TURTO VYSTYTOJAMS

Gerbiamas mere,
Gerbiami tarybos nariai,

Šiuo ekonominio sunkmečio sąlygose, noriu paraginti Klaipėdos miesto tarybą pagelbėti sunkius laikus išgyvenančius nekilnojamo turto vystytojus, konkrečiau gyvenamųjų namų statytojus. Ekonominio klestėjimo laikais šis verslo segmentas iš savo veiklos gavo gerą pelną ir privalėtų priisimti galimas rinkos svyravimų rizikas. Tačiau atėjus sisteminei krizei visame sektoriuje, ieškoti kaltų ir atsakingų nėra tinkamas laikas.
Vadovaudamiesi teisingumo ir viešojo intereso pirmumo principu, mes taip pat turėtumėme pasiųsti žinią visų rūšių verslo atstovams, kad miesto savivaldybė neteiks lengvatų, be sąlygų. Pademonstruodami paramą ir solidarumą su sunkius laikus šiandien išgyvenančiais nekilnojamo turto vystytojais, siūlau inicijuoti miesto tarybos sprendimą ir leisti nekilnojamo turto mokestį sumokėti neparduotais butais, kurie papildytų savivaldybės socialinio būsto fondą.
Kviečiu Klaipėdos miesto merą inicijuoti tokio tarybos sprendimo projektą, o tarybos narius pritarti tokiai iniciatyvai.

Su pagarba


Tarybos narys K.Gabšys

Komentarų nėra: