2009-03-05

Demokratijos plentvolis

Sekmadienį, mūsų partijos Klaipėdos skyrius rinkosi į visuotinį susirinkimą, kuriame mūsų buvęs pirmininkas Naglis Puteikis, meistriškai suvaidino kankinį ir laimėjo skyriaus pirmininko perrinkimus. Naglis Puteikis šiame susirinkime puikiai suvaidino kankinį, surado „partijos priešus“ ir sėkmingai, naudodamasis žmonių baimėmis juos sėkmingai sutriuškino.
Man buvo baisu dalyvauti šitame susirinkime, kur žmonės, kuriuos aš gerbiau, su kuriais puikiai leidau laiką, audringomis ovacijomis sutiko Naglio Puteikio išvedžiojimus, kad aš esu parsidavęs nusikalstamam Taraškevičiaus rėžimui ir todėl, turiu būti pašalintas iš savo pareigų.
Argumentai neveikė, logika ir sveikas protas pasitraukė. Mes visi padovanojome mūsų partijos skyrių N.Puteikiui. Nuo pirmadienio mūsų partijos Klaipėdos skyriaus nebėra. Partijos skyrius tapo Puteikio nuosavybe.
Vokeliai, mitinių vagių gaudymas ir jų įvardinimas, priešų paieškos savųjų tarpe, tapo pretekstu naikinti visus, kurie turi savo nuomonę. Schema paprasta, ilgai šlifuota, todėl suveikė tikrai puikiai. Net ir turint omenyje, kad ši schema buvo išbandyta ant manęs, tačiau lieka tik paploti ir pripažinti, kad juodosios technologijos buvo taikomos meistriškai.Aš savo ruožtu noriu pasakyti, kad nors Paryžius ir yra paimtas, tačiau Londonas vis dar laisvas. O karas bus baigtas Berlyne. Manipuliuoti žmonėmis galima, bet tik kurį laiką. Šiandieninė situacija kelia pavojų ne tiek man, kiek visai politikai Klaipėdoje. Kai sėkmingą veiklos patirtį, gražias tradicijas turinčios partijos skyrių ardo populistinių rėksnių batai, kiekvieno mūsų pareiga yra nelikti abejingais. Kaip sakė britų konservatyvizmo tėvas Edmundas Burke‘as „Kad blogis triumfuotų, reikia, kad geri žmonės nieko nedarytų“.

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Palaikom tave Kęstuti. Laikas sustatys viską į savo vietas. Tik palauk, o pačio p. Naglio Puteikio destruktyvi jėga atsisuks prieš jį patį. Draugų jis nebeturi, tereikia palaukti ir kaip kokiai medūzai parodyti veidrodį. Metęs į jį žvilgsnį sustings kaip akmuo.

Emilis Dambauskas rašė...

Kęstai, nenusimink. Krizė žmonių galvose vieną dieną baigsis :-)

Ką patarčiau, tai labai aiškiai surašyti čia (internete) faktus. Tautos herojus reikia pažinti iš darbų ir pavardėmis:

1. Su faktais nepasiginčysi.
2. Po to kai Googlas suvalgo tą informaciją, ji labai gerai išsilaiko istoriškai -- ateičiai, kai baigiasi "razrūcha v umach".

Sėkmės!

Valius Šopa rašė...

Manau, kad visoje sitoje istorijoje, kuri dar nesibaige, yra isivelusi didele klaida su paciu p.N.Puteikiu. Jis kaip zmogus tikiu, kad yra geras, BET Turi netinkama isivaizdavima apie skyriaus lyderyste. Jis paprasciausiai ne savo kedeje sedi. Nors jis ir sugeba suvaldyti zmones ir jais manipuliuoti, ir patraukti i savo puse, bet jis tikrai nera lyderis ir nera skyriaus pirmininkas. Tegu ir buna juo oficialiai... bet tik oficialiu... Tokios savybes, kurias turi Naglis, yra teigiamos, kai jos yra nukreipiamos i tinakama taikini. bet , deja, sioje situacijoje matome, kad jo savybes kritikuoti, ieskoti vagiu, garsiai mitinguoti ir t.t. veikia kaip iscentrine jega, kuri yra nukreipta nuo jo paties, kaip sukimosi asies i isore. O taip buti tikrai negai. Pats p.Naglis Puteikis turi suprasti, kad ne visi zmones yra blogi ir ne visus reikia teisti. Paprasciausiai reikia suprasti, kad tie zmones sedi ne savo vietoje arba gal ne visada reikia vertinti pagal save, kuris zmogus yra koks ir ka kaip jam reikia elgtis, nes ne visada pats gali tureti teisinga pozicija. O neturedamas draugu ir geros komandos, bus labai sunku susivokti.

Zinoma, liniu TS-LKD darnumo, produktyvumo, kryptiskumo, nuoseklumo ir noriu, kad klaipedieciai didziuotusi budami TS-LKD paritijos Klaipedos skyriaus nariais. Be abejo tikiu, kad tai imanoma :)

Sekmes!