2008-03-20

Prieš Velykas liūdna miestui žinia

Klaipėdos miestą pasiekė liūdna žinia. Aplinkos ministerija nusprendė, europiniais pinigais neremti Klaipėdos vandens tinklų rekonstrukcijos. Atsisakymą motyvavo tuo, kad Klaipėdai ir taip esą gerai. Aš manau, kad situacija Klaipėdoje nėra nei gera, nei bloga. Ir pinigų Klaipėdai neduoda dėl kitų priežasčių.
Šiandien mūsų miestas moka kainą už aplaidų mums patikėtų pinigų švaistymą. Mūsų miesto valdžios galvos manė, kad ES pinigai tvarkomi taip pat kaip senais laikais buvo tvarkomi Maskvos pinigai. Tereikia atvežti dešrą ar skilandį ir pinigai pabirs kaip avinėliui pasipurčius.
Deja ES skaičiuoti moka ir jei pinigų mes neskaičiuojame, kvailiais liks ne Europos sąjunga, bet mes. Vidaus reikalų ministerija, kuri kaip ir vadovauja regioniniai plėtrai mano, kad nei viena savivaldybė neturėtų gauti daugiau nei 400 eurų ES paramos vienam savivaldybės gyventojui.
Mūsų miesto valdžia savo 400 eurų išleido krantinėms išmušti ir ketina išleisti naujos krepšinio arenos statybai. Taip mūsų miesto kvota buvo išnaudota ir dabar paaiškėjo, kad vandentiekį tvarkysime iš savo kruvinai uždirbtų pinigų.
Visi šie sprendimai atsirado todėl, kad mūsų mieste nebuvo diskusijos ir niekas nediskutavo kaip geriau mūsų miestas panaudos mums skirtus Europos pinigėlius. Nesant diskusijos, sprendimai kur dėsime pinigus, gimdavo ne miesto taryboje ir jos komitetuose, tačiau valdininkų pastalėse ir rūkomuosiuose. Kada prireikia pinigų miestiečių gerovei, paaiškėja, kad tai privalėsime daryti iš savo varganų pinigų.Jei manote, kad mano išdėstyta versija nėra teisinga, galite ją paneigti. Tačiau tokia versija yra reali kaip ir tai, kad tuoj ateis Velykos.

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Na kam reikia liudinti zmones pries sventes? Ar ne geda pons Gabsy? Bus tu pinigu, nera ko cia verkti labai. Tik reikia palaukti kol Taraskevicius pabaigs statybas ir prades uzsiimti miesto reikalais. O tai gali uztrukti...