2007-10-18

Vieningoji atsiskaitymų knygutė – įmanoma

Šiandien, kaip niekada, anksčiau mane įsuko savivaldybės tarybos posėdžių ratas. Iš ryto posėdžiavęs socialinių reikalų komitetas nenuveikė nieko per daug ypatingo- peržiūrėjo biudžetą, paskirstė dalį nepanaudotų socialinėms pašalpoms mokėti išlaidų, įsteigė dar vieną biudžetinę įstaigą. Politiniai debatai komitete vyko tik dėl vieno klausimo: miesto švietimo klerkai iš nemokamai maitinimą gaunančių mokyklų sąrašo bandė išbraukti E.Balsio menų gimnazijos moksleivius, motyvuodami tuo, kad ši mokykla yra ne savivaldybės pavaldumo. Kaip papildomas argumentas buvo pasitelktas ir tai, kad toje mokykloje maitinimo neteks tik vienas vaikas. Komitetas didvyriškai atstovėjo „eilinį Rainą“ ir jis ir ateinančiais metais nemokamą maistą gaus.
Vėliau posėdžiavo mero sudaryta vieningos atsiskaitymų knygutės pakasynų komisija, į kurią ir aš buvau užrašytas. Kol susirinkę municipalinės pakasynų komisijos nariai tarėsi kaip lavoną reikės laidoti, keletas pastabesnių komisijos narių konstatavo, kad ligonis sveikas kaip ridikas, tik paprasčiausiai... miega.
Šiandien vis dar tebėra visos struktūros, kurios gali surinkti, apskaičiuoti ir išskirstyti mūsų sumokėtus mokesčius. Šiandieniniai mokesčių „dalintojai“ pasiruošę apdoroti iki 30 “vieningosios knygelės“ eilučių. Šiandieninis knygutės savininkas, akcinė bendrovė VST visus norinčius yra pasirengusi į ją priimti. Įmonės turės viso labo proporcingai prisidėti prie knygutės spausdinimo, kurios išlaidos už vieną eilutę gali sudaryti tik varganus 3000 litų per metus.
Kartu buvo pristatytas ir kitos atsiskaitymo galimybės, kurios puikiai gali derėti tarpusavyje t.y. Kauno mieste diegiama „vieningos sąskaitos“ idėja.
Kai Tėvynės sąjunga ėjo į rinkimus, mes žadėjome vieningą atsiskaitymų knygutę. Mes įrodysime, kad tai galima padaryti ir tai žadėdami nemelavome. Įdomu ar mūsų atsiprašys tie, kurie prieš rinkimus mus vadino melagiais ir populistais.

6 komentarai:

Anonimiškas rašė...

avd ypac simonaviciute su geniuku turetu aciprasyti, ne tike prisimelavo si knygute

Anonimiškas rašė...

tai kada bus ta knygute? Ar bus ja galima atsiskaityti uz sekso paslaugas?

Anonimiškas rašė...

Tokia knygutė turėtų daug minusų. Naudojant tokį sudėtingą aparatą neišvengiamai bus susidurta su pinigų įskaitymo į paslaugų tiekėjų sąskaitas vėlavimu. Tai dėl to, kad įvedama papildoma grandis (brangiai imanti už paslaugas). Tas vėlavimas gali siekti keletą dienų. O tai ekonomikoje žalinga. Pinigai privalo cirkuliuoti "trumpiausiu keliu". Dabar veikiančios sistemos patobulinimui reikalingi techniniai sprendimai. O tai ne politikų prerogatyva.

Kęstutis Gabšys rašė...

Anonomui,
Jusu zinute nera labai teisinga ir neatspindi tikrosios situacijos. Siandien teritorine statistikos valdyba uz lesu perskirstyma ima 0,6 % komisinius. t.y. 100 lt. pervedima ima 60 centu. As uz buta mokedamas 200 litu sutinku uz tai sumoketi 1,2 lt. Jei as turiu laiko ir noro vazineti apmoketi saskaitas i tas imones, as jas ir apmokesiu tiesiogiai. As taip pat galesiu naudotis ir Kaune diegiamomis "vieningosios saskaitos" paslaugomis. Svarbiausia, kad nebutu jegos ir konkuruojancios trys sistemos pasiulytu geresni varianta.
Beja visi trys variantai nenumato, kad "tarpininkas" tiekeju pinigu nesuka. jie lieka banke ir statistikai tuos rezultatus apdoroja

Anonimiškas rašė...

Malonu, kad gerb. Kęstutis atsiliepė į žinutę "ANONIMIŠKAS" ir argumentuotai pateikė savo samprotavimus dėl knygutės. Valio. Sėkmės veikloje.

Anonimiškas rašė...

laukiu nesulaukiu vienigos knygutes. Labai jau neekologiska, kai kruvos popieriuku naudojama saskaitoms apmoketi.