2007-10-02

Nestrateginiai sprendimai

Tą dieną, kai miesto tarybos socialinių reikalų komitete ginčijomės iki nukritimo dėl Sporto arenos ir socialinių darbuotojų atlyginimų, miesto tarybos sekretorius Vidmantas Plečkaitis bandė „prastumti“ kitą menamai „strateginį“ dokumentą – Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos veiklos planą iki Naujųjų 2008 ųjų metų.
Šis dokumentas yra originalus keleriopomis prasmėmis. Pirmiausia jis parodo, kaip dabartinė miesto valdžia yra "suaugusi" su savivaldybės administracija, kaip ji neturi jokių idėjų, ir kaip visa "Liepų vienuolika" yra paskendusi rutinoje.
Iki naujųjų metų miesto taryba turėtų patvirtinti 43 sprendimus. Visus juos pasiūlė vienintelė ir nepakartojama liberalų ir centro sąjungos frakcija. Svarstymo komitete metu mes tyčiojomės iš projektą pristatančio tarybos sekretoriaus klausdami, kodėl prie siūlytojų nėra įrašyta „savivaldybės administracija“, kadangi kaip bežiūrėtumėme, iš 43 siūlomų nagrinėti klausimų į rimtesnius, t.y. politinius, vandenis gal galėtų pretenduoti vos vienas.
Mano kolega Naglis Puteikis prisispyręs klausinėjo Vidmanto Plečkaičio, kur dingo garsusis liberalcentristų rinkiminis pažadas „pastatysime dar du baseinus“, ir kodėl ta proga liberalcentristų frakcija nepateikė kokio nors savivaldybės sprendimo.
Aš asmeniškai dėkojau p.Plečkaičiui už informaciją kokius sprendimus savivaldybės administracija ketina rengti ir prašyti jų patvirtinimo, tačiau niekaip nesuprantu, kur dingo svarbūs strateginiai politiniai Klaipėdos bendruomenei mirtinai reikalingi sprendimai.
Tačiau būtent šis planas ir parodo kokioje situacijoje gyvena miesto valdžia. Meras ir jo komanda suaugo su administracija ir neprižiūri tarnautojų, tačiau politiniu autoritetu ir svoriu saugo juos nuo bet kokio viešumo ir politinės kontrolės. Visi savivaldybės politinio pasitikėjimo darbuotojai jau nebeįsivaizduoja savęs ne savivaldybėje ir nebeturi noro ir jėgų daryti to, ką jie privalo daryti – tarnauti Klaipėdos miestiečiams. Tai geriausiai ir parodo šiame plane siūlomas 8 punktas. LICS frakcija mano, kad lapkričio mėnesį mums verkiant reikia priimti miesto tarybos nutarimą „Dėl mirusiųjų namuose apžiūrėjimo, pervežimo atlikti TM ir patologinės anatomijos tyrimą tvarkos.“
Suprantu, klausimas tikrai strateginis ir tikrai visiems klaipėdiečiams reikalingas...

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Strategija gali buti dvieju rusiu: nukreipta i save arba i kitus. Labiausiai populiacijoje paplites pirmasis variantas. Reiketu miesto kapines perkelti arciau istaigu, kuriuos tvarko su asmens mirtimi susijusius reikalus. Butu daug patogiau. Manau, kad greitu laiku savivaldybeje bus svarstomi tokie klausimai, kaip suteikti taraskeviciui lygiavertu nekilnomajama turta salia savivaldybes, kad nereiketu jam i darba vazineti is tauralaukio. Pasigendam savivaldybeje moraliniu autoriretu, kurie nukreiptu tarybos sprendimus tinkama moraline ir etine linkme. Kestuti, tikimes, kad tapsite moraliniu savivaldybes vedliu i sviesu Klaipedos rytoju. Viltys duzta paskutines, tad laukiame tinkamu sprendimu...