2007-10-14

Opozicijos dalia

Mūsų miesto valdžia nuolatos klausia manęs kada mes ir mūsų partija pradės „dirbti“. Žodžiui „darbas“ mūsų politiniai oponentai suteikia tokią sakralinę galią ir tokias mistines savybes, kurių net mūsų tautosaka nesugebėjo suteikti tokiam šventam ir garbingam užsiėmimui kaip duonos auginimui.
Tuo tarpu mūsų miesto valdžios vyrai ir moterys mano, kad žodis „darbas“ būtinai turi būti priešpastatytas žodžiui „kalbėjimas“, todėl nei vienas garbingas „politinis sunkiasvoris“ negali gaišti laiko tokiems menkniekiams kaip debatams parlamente, jo komitetuose, laikraščiuose, televizijose ar elementariuose susitikimuose su miestiečiais.
Tokiems „darboholikams“ aš atsakau pasitelkęs amerikonų politikos patarlę, kad opozicija dirba kalbėdama, o pozicija balsuodama ir tai yra universali politinio gyvenimo norma. Taigi aš ir mūsų partija pradės dirbti tada, kai mes iš opozicijos tapsime pozicija.
Visuomenei gi aš noriu pasakyti, kad opozicija yra mūsų gero gyvenimo variklis. Mes galime kiek norime melstis geram merui, carui ar prezidentui, tačiau paprasti žmonės neturi tiek laiko, galimybių ir norų, kad valdžią galėtų kontroliuoti. Tam reikalinga kita profesionalų komanda, kuri iškeltų valdžios daromus blogus darbus, nepasisekimus ir klaidas. Tada žmonės matys valdžios veiklą, opozicijos kritiką ir spręs ar ši valdžia buvo verta to, kad mes jai mokėtumėme atlyginimus.
Man kyla pagrįstas įtarimas, kad žodį „darbas“ tokia mistine aureole apgaubia tie valdžios vyrai ir moterys, kurie patys nesugeba valdyti. Labai žodį „darbas“ pamilo mūsų naujasis vicemeras Benas Šimkus, kurio pagrindinis darbas yra sveikinti šimto metų sulaukusius senolius. Tiesa senoliai pamatę B.Šimkų išsigąsta, nes prisimena pastarojo „ralius“ miesto gatvėse su milicijos „Volga“. Kitas savivaldybės „bitinas – darbininkas“ yra tarybos sekretorius Vidmantas Plečkaitis. Pastarasis yra tikrai darbštus ir doras žmogus, tačiau sėdi po „mero padui“, kaip po sunkiu kaustyto milicininko padu sėdėjo nesuskaičiuojama daugybė Beno Šimkaus gyvenimo moterų ir meilužių.Dabar visa šita galybė iš miesto biudžeto išlaikomų „lodorių“ ir“biezdielnikų“ skundžiasi, kad yra opozicija. Yra žmonės, kurie juos stebi, seka ir apie jų „žygdarbius“ klaipėdiečiams papasakoja

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Nereiketu pavydeti kitiems moteru.
Kas paciam trukdo nesti nakti medu i skirtingus avilius? Ar nebus cia traniskos mokyklos itaka?