2007-10-28

Operacijos „Gelbėkime eilinį Rajaną“ tęsinys

Savo internetiniame dienoraštyje jau minėjau apie tai kaip mūsų miesto klerkai iš vieno E.Balsio menų gimnazijos mokinio bandė atimti nemokamą maitinimą, motyvuodami tuo, kad šios mokyklos stegėjas yra ne Klaipėdos savivaldybė. Dar labiau mane nustebino, kad šį barbarybės aktą palaikė mūsų miesto ugdymo ir jaunimo reikalų komitetas. Ta proga miesto tarybos posėdyje vykusiuose debatuose aš pasakiau kalbą, kurią Jums ir pristatysiu.

Gerbiamas mere,
Gerbiami tarybos nariai,

Visi čia sėdintys prie valdančiosios daugumos stalo, kaltina mus opoziciją, kad mes vilkiname posėdžių laiką, uždavinėjame daug nereikalingų klausimų, trukdome priiminėti reikalingus sprendimus. Pažiūrėkime kaip dirbate Jūs.
Klausimas dėl nemokamo vaikų maitinimo parodo, kaip mūsų miesto valdančioji dauguma suaugo su savivaldybės administracija ir nebenori jos kontroliuoti.
Man kyla klausimas, kokiu beširdiškumu vadovavosi šios „genealios“ minties kūrėjas, kad vaiką palikti be maitinimo. Mane pribloškė ir begalinis cinizmas, kada pranešėja pasiūlė „nusiraminti, nes maitinimo neteks tik vienas vaikas“.
Aš norėjau pasižiūrėti į akis šio projekto teikėjui-savivaldybės administracijos direktoriui. Norėjau pasižiūrėti į akis ne tik kaip direktoriui, bet ir kaip tėvui. Administracijos direktoriaus elgesys šiuo atveju parodo, kad jis paskutiniųjų sąžinės likučių dar neprarado ir šiandien posėdyje nepasirodė.
Tuo pačiu pasigirti negali mūsų daugumos atstovai, dirbantys ugdymo ir jaunimo komitete. Jie teikiamą projektą patvirtino be jokių pastabų. (Šis projektas teturi tris didesnius pakeitimus, o ir projekto pranešėja nelabai šios nuostatos slėpė). Komiteto pirmininką aš dar galiu pateisinti. Jis gydytojas ir į komiteto posėdį tikriausiai atėjo po kelias valandas trukusios operacijos ar naktinio budėjimo. Tačiau ką veikė mūsų miesto mero patarėja Audra Daujotienė? Ji juk yra etatinė savivaldybės darbuotoja?
Visoje šitoje istorijoje keisčiausia yra tai, kad maitinimas yra teikiamas mokiniams ne iš savivaldybės, bet iš valstybės biudžeto lėšų ir mes turime maitinti ir gargždiečius, jei jie mokinasi Klaipėdos mokyklose. Todėl bandymo iš šio sąrašo išmesti E.Balsio mokyklą, kitaip kaip nežmoniškumu, aš nepavadinsiu.
Mes klausiame savęs, kodėl žmonės taip nepasitiki nepriklausoma Lietuva? Kodėl jie išvažiuoja į anglijas ir airijas? Kodėl jaunos šeimos neturi vaikų? Taip yra todėl, kad jos jaučiasi nesaugios dėl tokių „politikų“ ir dėl tokių „profesionalų“. Aš neturiu vaikų, bet po tokių valdančiųjų veiksmų bijau jų ir turėti.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Puikus oratorinio meno pavyzdys.

Anonimiškas rašė...

ponas Kestutis - visu vaiku draugas. Uzauge vaikai tau padekos. Sekmes Kestuti, jus kaip visuomet teisingam kely.