2007-07-26

Mano sesuo – prostitutė

Žurnalistas ir kolega Vigantas Danilavičius šiandien dienraščio „Klaipėda“ komentare „Blaivus sprendimas“ ( http://www.klaipeda.daily.lt/dialog.print.php?id=1185384900 ) neakivaizdžiai diskutuoja su manimi dėl prekybos alkoholiu tvarkos griežtinimo.
Šio komentaro pagrindu aš nusprendžiau toliau vystyti šią temą.

Aš visiškai sutinku, kad kova su alkoholizmu nebus laimėta vien tik ribojant alkoholio pardavimus. Tačiau niekaip negalima teigti esą šios poveikio priemonės neduos jokios naudos. Skandinavų kraštuose yra viena alkoholio prekybos vieta 30 tūkstančių gyventojų, tuo tarpu pas mus viena prekybos vieta – 1000. šiuo atveju mus lenkia tik Baltarusija ir Rusija, kurioje yra vienas prekybos taškas 400 žmonių. Šios verslo laisvės Rusijoje pasiekimas yra tai, kad Rusijos valdžia sutaupo vyrų pensijoms skirtus pinigus, nes vyrų gyvenimo trukmė Rusijoje siekia 55 metus.

Aš visiškai nesutinku su teiginiu esą įvedus sausą įstatymą „Galės tautiečiai svaigintis Latvijoje ar Lenkijoje. Gausinti kaimyninių valstybių biudžetus.
Tik nežinia, ar perkels iš Lietuvos į svečias šalis nusikaltimus, susijusius su girtavimu. Greičiausiai, ne. Kaimynams paliks latus ir zlotus, o siausti parvažiuos į tėvynę“.

Siausti jie tikrai neparvažiuos, nes tokiu atveju juos turėtų sulaikyti mūsų sienų apsaugos tarnyba. Ir niekas mūsų geriančių lietuvaičių ten nelaukia. Keista, kad mes bijome išvažiuojančių „alkoturistų“.

Estija šiandien išleidžia milijonus žaliųjų tam, kad atsikratytų susiformavusio „suomių girdyklos stereotipo“. Jie supranta, kad alko turizmas gali ir padėjo šaliai kokiais nors 1993, tačiau šiandien tai jau atgyvena.

Olandijoje prasidėjo rimtos politinės diskusijos dėl marichuanos ir Raudonųjų žibintų kvartalų legalizacijos. Noriu pabrėžti, kad dauguma olandų narkotikų nevartoja, ir pas mergas į „raudonuosius žibintus“ nevaikšto. Tai yra atrakcija turistams. Tačiau olandai pradėjo jausti, kad marihuanos ir prostitucijos židinio įvaizdis jiems pradeda trukdyti ir šių reiškinių keliamos problemos galimai nebeatperka iš turistų gaunamos pajamos.

Tuo tarpu Lietuva oficialiai ir neoficialiai save prisistato kaip gražių merginų ir pigaus alaus kraštas. Tuo mes labai primename „kazachų žurnalistą“ Boratą, kuris visur didžiavosi, kad Almatos Pramomės ir pekybos rūmai jo seserį pripažino Kazachijos prostitute Nr.1

Kažkaip baisoka tokioje valstybėje gyventi.

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Baisi valstybe, baisus zmones ir baisu, kad negalesiu nusipirkti degtineles savo kioskelyje. Nieko Kestuti nepadarysi, kad Lietuvoje prostitutems mazai mokama. Ar nereiketu juros sventes pervardinti i alaus ar svyturio svente? Gal reiketu padaryti Klaipedoje prostituciu svente, kad tiek daug merginu neisvaziuotu? Dar geju parada galetu gerb. meras organizuoti. Kiek alaus buvo prisisiota i jura per juros svente.
Visumoj tai juros svente nera blogai - daug tusciu buteliu galima prisirinkti. Pagrindinis darbymetis.

Anonimiškas rašė...

Teisingai, sutinku, kad daug alaus nutekėjo į mūsų jūrą jūrelę, nes pagal danų atliktus tyrimus Lietuvos pusėje Baltijos jūros vandenį 50 proc. sudaro mūsų lietuvaičių (ir ne tik, nes varasą privažiuoja visokio "plauko") išleidžiamas šlapimas. Kažkaip nebelabai apsimoka vykti prie jūros ir mokėti dar tokius didelius pinigus už vieną nakvynę, kai gali namie per dieną iš visų namiškių surinkti ir prisileisti į vonią šlapimo, atsiskiesti su vandeniu ir išsimaudyti. Efektas, manau, būtų panašus, nes kai kas šlapimą už "vaistą" laiko ir pinigų mokėti nereikia. Gamtiška ir natūralu be jokių E ir kt. konservantų. Na, o jūros šventę, panašią į klaipėdiškių ir dar su Švyturio reklama, vasarą galima rasti bet kokiam mieste. Tik paieškok.

Anonimiškas rašė...

Isdestytos mintys protingos. Daugiau taip mastanciu zmoniu politikoje ir Lietuvele bus grazesne. Si psl. siandien skaiciau pirma kart ir man patiko. Sekmes ir kantrybes rasant toliau. :)