2008-04-26

Tikrasis paksoidų veidas

Šiandien „žinių radijuje“ pasirodė „Tvarkos ir teisingumo“ partijos užsakytos reklamos, kuriose partija sau būdingu agresyviu stiliumi ginasi, nuo Vilniaus vicemerui E.Lementauskui metamų kaltinimų korupcija. Tose reklamose metamas šešėlis kažkokiems mistiniams konservatorių kurmiams, kurie bėgo skųstis partijos lyderiui A.Kubiliui, bet juos vis tiek pasieks Tvarkos ir teisingumo ranka.
Šioje istorijoje paksoidai elgėsi taip, kaip buvo įpratę elgtis Prezidento apkaltos metu: painioja sąvokas, kalba metaforomis, visus kaltina politiniu susidorojimu. Tą puikiai įrodo, kad ir „kurmio“ įvedimas. Specialiųjų tarnybų žargonu „kurimiu“ yra vadinamas agentas, kuris infiltruojamas į kitos valstybės žvalgybas ar kitas struktūras ir ten sąžiningai darbuojasi, kyla karjeros laiptais, nepalaiko ryšio su savo žvalgyba, kol pastaroji nenusprendžia jo suaktyvinti.
Kokiu Kurmiu galėjo būti konservatorius V.Urbonavičius, kuriam buvo pasiūlytas kyšis už perbėgimą į kitą stovyklą? Prieš pradėdami kalbėti su V.Urbonavičiumi, jie žinojo, kad jis yra TS narys, todėl bet kokie pasakyti žodžiai galėjo būti panaudoti prieš juos. Kaip tenka girdėti iš spaudos, tą V.Urbonavičius puikiai padarė. Šiuo atveju V.Urbonavičius imitavo nusikalstamos veiklos modelį ir atliko paprasčiausią slaptojo agento vaidmenį, kuris su jokiomis kurmių sąvokomis neturi nieko bendro.
Tvarkos ir teisingumo bandymai papirkti V.Urbonavičių rodo, kaip paksoidai yra apsvaigę nuo valdžios siekimo, kad savo pirkimo taikiniu pasirinko Vidą. Jį puikiai pažįstu, todėl vien pažiūrėjęs jam į veidą galiu garantuoti, kad už pinigus jis partijos niekada nekeis.
Korupcija egzistuoja visose valstybėse ir visose partijose. Niekas nėra šventi. Nesame šventi ir mes, konservatoriai, ką puikiai įrodo V.Balučio atvejis. Tačiau mūsų partija nuo paksoidų skiriasi tuo, kad Pakso atveju korupcija yra šios partijos strateginis tikslas, uždaviniai ir taktika. Dauguma asmenų, kuriems STT pastaruoju metu pareiškė įtarimus, pasitraukė iš politinių partijų, tarybos narių, tik ne E.Lementauskas. Jis ir toliau liko R.Pakso bendražygiu.
Aš nepažinojau Balučio asmeniškai ir nežinau kaip elgčiausi, jei korupcija būtų apkaltintas mano artimas partijos bičiulis, su kuriuo ne kartą esame „kad ir darę gramą“. Greičiausiai žmogiškai jį palaikysiu, tačiau raginsiu jį pasitraukti iš partijos valdančiųjų struktūrų, nes vienas žmogus negali kenkti visai partijai. Aš raginčiau tokį žmogų pasitraukti patį, nes jei partija jį laikė tada, kai jis buvo geras, partija negali jo atsižadėti tada, kai jis atsidūrė už grotų
Kaip tik E.Lementausko atveju „paksoidai“ rodo savo tikrąjį veidą: kaltina visus, neatsiriboja nuo savo partiečio ir neragina jo tai padaryti pačiam. E.Lementauskas galvoja, kad nieko blogo nepadarė, o žmonės yra kvailiai, todėl R.Paksu patikės dar kartą. Jau trečią. Mūsų laikymas kvailiais taip pat yra partijos „tvarka ir teisingumas“ vizitinė kortelė

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Kodel Lietuvos politikos prigimtis is esmes kriminalistine? Niekaip negaliu to suprast. Reikia ieskoti sisteminiu klaidu ir jas taisyti. Galimybe tarpti ivairiausio plauko partijoms nesukuria kokybisko politinio proceso. Anksciau visuomene buvo aktyvesne ir turejo imantriu socializacijos formu atskiriems jos nariams : kaip, pvz., deginimas ant lauzo, giljotina ir kt. Nera prasmes kaltinti politiku, kai visuomene abejingai ziuri i viska, kas vyksta. Tokia visuomenes busena leidzia kurti tusciaeigi politini procesa, kuris uzciklinimas savo paties problemu sprendimuose, visuomenes problemas paliekant seselyje, kai nuobodzias ir nevertas demesio. Laikas politologams ieskoti nauju atstovavimo formu, nes nekokybiska demokratija tampa pati sau problema. Ar neteks sukurti robotus, kurie seks politiniu instituciju veikla pagal uzduotas instrukcijas, nes zmones nebesugeba to daryti? Poimanskis jau kaupia patirti su kameromis keliuose, tai, matyt, neuzilgo ju turetume sulaukti ir savivaldybeje. Ar pavyks sukurti skaidriaja demokratija? - stai, kur klausimas vertas milijardu.