2007-11-22

Karas dėl skaidrumo tęsiasi

Šiandiena toliau pratęsiau kovą su savivaldybės monopolininkais, bandydamas pasiekti tai, kad Klaipėdos miesto savivaldybės įmonės AB „Klaipėdos energija“ ir AB „Klaipėdos vanduo“ pateiktų išsamias ataskaitas apie šių bendrovių suteiktą labdarą ir paramą.

Domėtisd AB "Klaipėdos vanduo" ir AB Klaipėdos energija" teikiama parama pradėjau2007-10-03 dieną, kai Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus paprašiau pateikti ataskaitas kam ir kokiems gavėjams savivaldybės įmonės suteikė paramą laikotarpiu nuo 2004 iki 2007 metų. Savivaldybės administracijos direktorius savo atsakyme rašė, kad AB „Klaipėdos energija“ ir AB „Klaipėdos vanduo“ atsisakė miesto tarybos nariui tokią informaciją, motyvuodami tuo, kad tai esanti bendrovių komercinė paslaptis.

Nesutikdamas su tokiu savivaldybės monopolininkų atsakymu, šiandien kreipiausi į Seimo kontrolierių instituciją ir Klaipėdos miesto tarybos turto komitetą. Seimo kontrolieriams skundžiu, kad „Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius, AB „Klaipėdos vanduo“ ir AB „Klaipėdos energija“ vadovai atsisakydami suteikti mano prašomą informaciją, neleidžia susidaryti tinkamos nuomonės apie šilumos kainų pagrįstumą Klaipėdos mieste, trukdo rengti miesto tarybos sprendimo projektą „dėl antikorupcinių priemonių įgyvendinimo skirstant labdarą ir paramą Klaipėdos m. Savivaldybės kontroliuojamose akcinėse bendrovėse“. taip pat neleidžia vykdyti tarybos nariui priskiriamos kontrolės fukcijos, trukdo man ir visai Klaipėdos miesto tarybai įgyvendinti Savivaldybės nuosavybės teise priklausančio turto savininko funkcijas“.
Savivaldybės turto komitetui nurodau,kad mano išsireikalautame AB “Klaipėdos vanduo“ ir AB „Klaipėdos energija“ komercinių paslapčių sąraše NĖRA NURODYTA, KAD ĮMONIŲ TEIKIAMA LABDARA IR PARAMA PRISKIRIAMA KOMERCINEI PASLAPČIAI.

Abiejų intitucijų prašoma vieno ir to paties dalyko – įpareigoti pateikti išsamią AB „Klaipėdos vanduo“ ir AB „Klaipėdos energija“ ataskaitą apie suteiktą labadarą ir paramą nuo 2004-ųjų metų.
„Artėjančiame tarybos posėdyje mes turėsime balsuoti dėl šilumos kainų padidinimo. Kaip aš galiu įtikinti savo rinkėjus, kad šis kainų pakėlimas buvo neišvengimas, jei man nesuteikiama elementariausia informacija. Jei ši informacija nesuteikiama tarybos nariui, to kokią informaciją iš minėtos bendrovės gali gauti eilinis klaipėdietis?

5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Po visu situ zingsniu turetu pasirodyti tamstos knyga Mein Kampf. Sekmes darbe, o svarbiausia, gyvenime!

Anonimiškas rašė...

O video! Kaip idomu :) Rinkkimai arteja?

Anonimiškas rašė...

Kestutis derasi su tiekejais del eletros kainos. Laukite kitu naujienu. O del maisto kainu klaipedos mieste nieko neiseitu padaryti?

Anonimiškas rašė...

Pataisymas: eletra turetu buti pakeista i siluma

Anonimiškas rašė...

Šaunuolis, Kęstuti! Smaugti visus monopolistus v zarodyše!