2007-08-16

Įvaizdžio kūrimo pradžiamokslis

Visų mano skaitytojų atsiprašau už kiek pavėluotą mano dienoraščio įrašo pasirodymą. Šį savaitgalį vyksiantis Tėvynės sąjungos sąskrydis atėmė labai daug jėgų, todėl mano rašinukas vėluoja.
Kaip ir žadėjau praėjusį kartą, Jūsų teismui pateikiu keletą taisyklių, kurios padeda bet kokiam žmogui, siekiančiam visuomenės įvertinimo. Tai nebus tuščios taisyklės, kiekvieną iš jų aš bandysiu paaiškinti logiškais ir suprantamais argumentais.
Šios taisyklės yra taikytos pirmiausia vyrams, nes moterys dažniausiai ir taip jų laikosi.
Būk tvarkingas
Vyrui politikui, ar šiaip vadovui dizaineriai nesukūrė kažkokių ypatingų reikalavimų. Verslininko ir politiko sėkmė priklauso nuo santykių. Kažkada mes kovojome su „blatais“, tačiau asmeninio žavesio indėlis į sėkmę niekur nedingo. Jeigu tu nesi popžvaigždė, vadinasi turi atsiminti šiuos reikalavimus: baltiniai turi būti išlyginti, batai nuvalyti, dezodorantai ir kvepalai yra ne tik bobų „zabova“. Priedo žiūrint į vyro galvą turi matytis, kad jis kažkada buvo kirpykloje.

Rinkis klasikinį rūbų stilių.
Aš visuomet renkuosi klasikinį rūbų stilių, nes vilkėdamas tamsų kostiumą, kaklaraištį ir marškinius, niekada neatrodysi blogai. Žinoma tai negalioja kokiame nors paplūdymyje ar naktiniame klube. Klasikinis rūbų stilius geras ir tuo, kad jis niekada neišeina iš mados. Nusipirkęs geros kokybės rūbą ir jį atsargiai dėvėdamas, rūbą išsaugosi ilgam laikui.

Rinkis kokybę, o ne ženklą.
Garsių dizainerių prekės ženklas šiandien Vakaruose yra nueinantis simbolis. Kokia prasmė už tą pačią kainą nusipirkti brangaus dizainerio rankinę pagamintą iš dirbtinės odos, jei gali už ta pačią kainą nusipirkti aukštesnės kokybės grynos odos rankinę.

Šalin blizgučius
Mes prisimename laiką, kai buvo labai kieta turėti ryškiai žalią arba raudoną švarką. Šiandien į šį laikotarpį žiūrime su atlaidžia šypsena. Tačiau man tikrai keista šiandien Klaipėdos parduotuvėse apžiūrinėti kad ir laikrodžius. Mūsų mieste veikiantys laikrodžių salonai mano, kad laikrodžio kaina yra tiesiogiai priklausoma ne nuo kokybės, bet nuo blizgaus metalo kiekio. Aš asmeniškai esu prabangaus kuklumo šalininkas.

Vyro papuošalai.

Kažkada esu girdėjęs tokį posakį, kad vyra turi turėti tris papuošalus: laikrodį, kalaraiščio segtuką, ir rankogalių sąsagas. Aš manau, kad prie šių išvardintų papuošalų dar reikia įtraukti vestuvinį žiedą ir žmoną. Auksinės apyrankės, grandinėlės yra tikrai per daug. Taip liaudyje jau plinta anekdotai apie tai, kad tūlas verslininkas pagavęs auksinę žuvelę iš jos nusikalė ... apyrankę.

Svarbiausia patikti moterims

Kuo mes mažai skiriamės nuo išsivysčiusių vakarų valstybių, kad sėkmės norintis pasiekti politikas privalo patikti moterims. Mūsų visuomenėje moterys priima šeimyninius sprendimus t.y. jos dažniausiai sprendžia, kam artimiausiuose rinkimuose atiteks jos šeimos balsai.

Ubagų valdžioje niekam nereikia.

Norintiems siekti politinės karjeros reikia atsiminti, kad nedera taupyti pinigų drabužiams, automobliui, laikrodžiui. Nors žmonės ir keikia visus esančius valdžioje ir vadina juos vagimis, tačiau tokius pat vagis ir toliau renka į valdžią. Jei tu būsi blogai apsirengęs, važinėsi prastu automobiliu, reiškia tu nesugebi uždirbti pinigų (arba nemoki jų teisingai išleisti).
Mano asmeninių pirkinių sąrašas yra sudarytas iki pat kitų metų kovo mėnesio. Juos koreguoja tik kokios nors nuolaidos, kurios verčia mane laikinai peršokti nuo vieno prioriteto prie kito. Jei taip būtų tvarkomas mūsų miesto biudžetas, po kelių metų visi galvotų, kad mūsų miestas slapta nuo Vilniaus valdžios pumpuoja naftą.

4 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Keista Kęstuti, kiek Tave pamenu, niekada l. nevertinai "bobiškų" zabovų...

Anonimiškas rašė...

Kestuti bene patapsi dizaineriu. Parasysi knyga kaip statkevicius ir nebereikes uzsiimti politika.
Beje, koki ten laikrodi nusiziurejai? :)
Bobos valdo :)

Moira Visuals rašė...

Na moterys seimose dazniausiai nesprendzia, uz ka balsuoti :))

Estela rašė...

O aš kažkodėl nesutikčiau, kad auksinės apyrankės vyrams netinka. Aš manau, kad kaip tik puošia, o jei dar vyrui patinka, tai man apyrankė atrodo daug gražiau nei laikrodis.