2007-08-31

Kaip rusų jūreivis žmonos ištikimybę saugojo

Yra toks senas anekdotas kaip svetimame uoste susirinkusieji jūrininkai pasakojo vienas kitam kokias metodais jie sužino ar žmonos jiems ištikimos. Ruso jūrininko „metodas“ pribloškė savo paprastumu. Iš reiso grįždamas jūreivis rytą išeidavo į balkoną ir mesdavo savo kaimynei: „Sveika paleistuve“. Supykusi dėl tokio pasisveikinimo kaimynė jūreiviui papasakodavo visus jo žmonos nuotykius.
Šį anekdotą prisiminiau trumpam užmetęs akį į šiandien „Vakarų eksprese“ išspausdintą Klaipėdos zuokininkų pareiškimą, kuriame mus ir liberalų sąjūdžio frakcijas kaltina esą mes giname ir proteguojame nelegalius statybininkus. http://www.ve.lt/?data=2007-08-31&rub=1065924816&id=1188508334 Gaila tik tiek, kad vietoje realių argumentų mūsų oponentai paprasčiausiai mėtosi purvais.
Jau senokai savo kolegas iš LiCS kaltinau moraliniu reliatyvizmu (tai yra atsisakymu spręsti kas yra gerai, kas yra blogai), tačiau neįsivaizdavau, kad mūsų kolegų kolektyviniame prote ši negalia taip stipriai progresuoja.
LiCS pareiškime yra minimi tik trys faktai:
Opozicinė permainų koalicija gynė Daukanto g. 13a statytybos detalųjį planą, leidžiantį pristatyti dar vieną aukštą. Detalaus plano tvirtinimo metu statybos darbai jau buvo prasidėję (bet tikrai neužbaigti). Patvirtinu, kad šios statybos užsakovas yra mūsų partijos narys, daug talkinęs per savivaldybių rinkimų kampaniją (ne pinigais).
Šiuose rinkimuose mes tikrai surinkome didelį biudžetą ir mus ribodavo idėjos ir laikas, o ne piniginiai resursai šioms idėjoms įgyvendinti.
Naglis Puteikis miesto tarybos posėdyje taip pat nematė rimtos paminklosauginės priežasties, kodėl ten negalėtų atsistoti keturių aukštų pastatas.

Visa kita liko purvų drabstymas, kuris nieko bendro su realybe neturi. Kai „permainų koalicija“ buvo subūrusi daugumą, miesto meras vaikščiojo po savivaldybę ir visus savivaldybės valdininkus gąsdino esą Naglis Puteikis visus juos atleis iš darbo ir t.t. tokiais pačiais argumentais mūsų oponentai švaistosi ir dabar. Jei Naglis Puteikis priešinasi paveldą niokojančiam užstatymui, vadinasi jis privalo būti prieš bet kokias statybas visoje Klaipėdoje. Tačiau kokie „triušiai turi kruštis zuokininkų galvose“, kad nematytų skirtumo tarp „K&D” monstrų ir Daukanto gatvės keturaukščio?
O Kodėl Klaipėdos miesto valdžiai taip prabilo politinė valia puikiausiai parodo pareiškimo tekstas „Klaipėdos konservatorių organizacija per ilgus metus susikūrė kuklius ir padorius žmones telkiančios, tegu ir ne itin įtakingos politinės partijos reputaciją“.
Zuokininkams nepatinka, kad TS tampa įtakinga politine jėga, o R.Taraškevičius įsižeidė, kad Daukanto g. pastatą statęs verslininkas užuot atšliaužęs ir trilinkas bandytų pabučiuoti mero batą, pasielgė kaip dera vakarų pasaulyje: jei tave skriaudžia viena partija, eini prašyti užtarimo pas kitą“. O kas nutiks jei visi mero neprietėliai užuot tyliai inkštę pasiprašys opozicijos globos. Mušti tokius, kad net pagalvoti nedrįstų.

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Baisu, kas daros Klaipedoje. Kada baigsis tas bardakas? Kodel neverciat lauk Taraskeviciaus?