2007-08-01

Geriausia-fejerverkas ir mero balius

Ką tik praūžusioje Jūros šventėje geriausia buvo du dalykai: fejerverkas ir mero balius. Labai gaila, bet pastarąjį aplankė labai mažai žmonių.
Aš suvokiu, kad Mano meninis ir estetinis skonis yra labai specialus, todėl nesiimu vertinti Jūros šventės renginių kokybės, mąsto ir nesiimu spręsti ar šventė išsikvėpė ar ne.
Žinoma man nepriimtini yra Jūros šventės direktoriaus atsikirtinėjimai esą šventė buvo gera ir neklysta tie, kas nedirba. Prasidėjus naujam politiniam sezonui, bandysiu inicijuoti socialinių reikalų komiteto posėdį, kuriame aiškinsimės ar VšĮ. „Jūros šventė“ direktorius vis dar adekvačiai suvokia savo situaciją ar mano, kad jis ir Jūros šventė yra neperskiriami kaip Siamo dvyniai.
Mano požiūriu, mes, miesto bendruomenė turėtumėme užduoti sau klausimą, ko mes siekiame iš tris dienas mieste siaučiančios fiestos: pigių alkoturistų, dovanotų koncertų, kurių vienintelė sąsaja su jūra yra tik „Švyturio“ reklaminiai tentai.
Jūros šventė yra didelė ir talpi. Ji gali padėti mums uždirbti pinigus, išgarsinti Klaipėdos vardą pasaulyje, pritraukti turistų, padėtų atkreipti Lietuvos valdžios dėmesį į Klaipėdos problemas ir t.t. ir panašiai. Tada, kai mes suformuluosime šiuos tikslus, ir galėsime patikrinti ar VšĮ „Jūros šventė“ ir jos direktorius išsisėmė, ar vis dar tebeturi parako. Svarbu, kad tuos tikslus ir uždavinius keltumėme mes, o ne Všį „Jūros šventė“ ir jos skelbiamus konkursus laiminčios renginių organizavimo bendrovės.

4 komentarai:

Anonimiškas rašė...

"Jūros šventė" direktorius teigė, jog šventė išsisėmė....akivaizdžiai trūksta logikos, ne šventė išsisėmė, o organizatoriai, todėl manau, kad būtina keisti organizatorius.
Audronė

Anonimiškas rašė...

Kas gero Kestuti mero baliuje? Ar verta man organizuotis chebra ir dalyvauti ten?

Anonimiškas rašė...

Pritariu Kęstučio išsakytoms mintims (ir džiaugiuosi stiliumi, kuriuo jos išdėstytos) bei sutinku su p. Audronės (Umbrasienės? ne?) komentaru - organizatorius keisti būtina, nes Jūros šventė išties tampa nebe Jūros švente, o "Švyturio" alaus reklamine akcija, į kurią suplaukia, anot Kęstučio, alkoturistai iš visos Lietuvos. Su išeiginiais "treningais"...

Anonimiškas rašė...

Na sukritikuoti galima bet ka, svarbu noro butu. Bet sitam pasisakyme nei vieno konkretaus pasiulymo ka reik daryti... svente yra tokia kokie esame mes.