2009-12-07

Pranas Žeimys lankėsi Klaipėdoje

Šiandien kartu su Seimo nariu Pr.Žeimiu lankėme Klaipėdos miesto įstaigas ir organizacijas, kur susipažinome su įstaigų buitimi, diskutavome apie valstybės padėtį. Susitikimų maratoną Pranas pradėjo aplankydamas Klaipėdos m. merą R.Taraškevičių.

Klaipėdos miesto meras Rimantas Taraškevičius pareiškė besitikintis, kad svarstant kitų metų valstybės biudžetą klaipėdiečiai Seimo nariai atsižvelgs į savivaldybės finansinę situaciją ir poreikius.

Pranas Žeimys pažymėjo, kad jis dėjo visas pastangas ir valstybės biudžeto lėšos, kurios Klaipėdai, Palangai ir Neringai buvo pažadėtos Vyriausybės, nebūtų pjaustomos Seimo lygyje.

Prieš mėnesį R.Taraškevičius raštu kreipėsi įį Dainių Budrį, Vytautą Grubliauską, Eligijų Masiulį, Evaldą Jurkevičių, Ireną Šiaulienę, Agnę Bilotaitę bei P. Žeimį prašydamas pritarti Lietuvos savivaldybių asociacijos tarybos prašymui pakeisti 2010 metų valstybės biudžeto įstatymo projekto dalį ir patvirtinti pajamų mokesčio dalį, tenkančią visų savivaldybių biudžetams nuo pajamų į nacionalinį biudžetą ne 73 proc., bet 77 proc.

Miesto vadovas prašė Seimo nario atsižvelgti į tai, jog valstybės biudžeto projekte numatyta suma Lypkių gyventojų iškeldinimui iš Klaipėdos Laisvosios ekonominės zonos (LEZ) yra nepakankama. Trūksta dar 6,48 mln. litų siekiant visiškai atsiskaityti su gyventojais ir atlaisvinti žemę LEZ plėtrai.

Vėliau P.Žeimys lankėsi Klaipėdos miesto globos namuos, Klaipėdos "Smeltės" pagrindinėje mokykloje, priiminėjo gyventojus.

Komentarų nėra: