2008-08-01

Išmokos "vokeliuose" bus realybė

Vakar posėdžiavusi mūsų miesto taryba, pasididino išmokas, skirtas kanceliarinėms išmokoms. Mūsų miestą valdanti dauguma elgiasi taip, kaip fašistų gauleiteriai elgėsi kokiame nors okupuotame mieste.
Didžiausi vokelinių išmokų iniciatoriai yra tie, kurie nepateikė nei vieno nutarimo projekto, neparašė nei vieno paklausimo, o jų tarybos narių iniciatyvos prasidėjo ir baigėsi atlyginimų pakėlimu.
Šio posėdžio naujiena yra ta, kad pagaliau kažkas pramušė "paksoidus" ir po to, kai jie ilgus laikus be skrupulų balsavo už šilumos kainų padidinimą, už nemotyvuotą pravažiavimo kainų padidinimą ir abonentinio mokesčio padidinimą, V.Bernotas ir B.šimkus (patys didžiausi vokelinių išmokų iniciatoriai) vardinį balsavimą praleido drebėdami posėdžių salės rūkomajame.
Aš balsavau prieš šį sprendimą dėl šių priežasčių:
  1. Ši išmoka kanceliarinėmis prekėms yra paslėptas atlyginimas, o tai nesąžiniga, valstybei kovojant su išmokomis "vokeliuose".
  2. Šiuos pinigus mes gauname neatsiskaitydami rinkėjams.
  3. Šiandien miesto biudžetas yra nesurenkamas.
  4. Mes negalime raginti visuomenės "susiveržti diržus" ir taupyti, jei patys nerodome tokio pavyzdžio.

Šiandien miesto taryba faktiškai išėjo atostogauti. Po astostogų aš kalbėsiu su savo partija ir (pats) su savimi ir paskelbsiu kokį sprendimą aš padarysiu, susijusį su šioms išmokoms. Pabaigai, siūlau susipažinti su tuo, kaip balsavo mūsų rinkti tarybos nariai. Gero savaitgalio visiems.


Balsavimas dėl tarybos narių Išmokų pasididinimo 2008 07 31
DARBO PARTIJA:


Alfonsas Bargaila UŽ
Ivanas Romanovas UŽ
TVARKA TEISINGUMAS
Valerijonas Bernotas pabėgo
Benas Šimkus pabėgo
TĖVYNĖS SĄJUNGA:
Kęstutis Gabšys prieš
Eugenija Odebrecht prieš
Vytautas Mickus prieš
Naglis Puteikis prieš
Marius Usonis nedalyvavo
LIBERALŲ IR CENTRO
Audra Daujotienė UŽ
Edmundas Kučinskas nedalyvavo
Benediktas Petrauskas UŽ
Vidmantas Plečkaitis UŽ
Judita Simonavičiūtė UŽ
Lilija Skovronskienė UŽ
Rimantas Taraškevičius UŽ
Vygantas Vareikis nedalyvavo
SOCIALDEMOKRATAI
Sigitas Dobilinskas UŽ
Rimantas Cibauskas nedalyvavo
Valentinas Greičiūnas UŽ
Egidijus Sabataitis UŽ
LIBERALŲ SĄJŪDIS:
Rolandas Bražinskas UŽ
Jurgita Choromanskytė UŽ
Alina Velykienė prieš
Gintautas Murauskas susilaikė
Artūras Šulcas susilaikė
RUSŲ ALJANSAS:
Tamara Lochankina UŽ
Rimantas Mačiulaitis UŽ
Vladimir Vlasov UŽ
RUSŲ SĄJUNGA:
Jurij Šeršniov UŽ
Viačeslav Titov UŽ

5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

O kodel kanceliarines prekes tarybos nariams negali buti perkamos centralizuotai ir padalijamos? Pavyzdziui, Taraskevicius uzsipraso 10 piestuku ir jam nuperka. Siaip ir as pats asmeniskai Taraskeviciui galeciau padovanoti 2 piestukus ir viena trintuka (statyboms planuoti visgi reikia tokiu dalyku). Jeigu dirbam gerb. tarybos nariai visuomenes labui - tai dirbam, jei ne - tai pasipelnymui vietos reiketu ieskotis kitur. Kad ir pavyzdziui, tose paciose statybose. Tokie klausimai isvis neturetu atsidurti darbotvarkeje. Pasibaisetina, nemoralu ir gedinga. Ne kanceliariniu prekiu gausa, o padorumas puosia tarybos nari. Verta sita minti uzsirasyti tarybos nariams i pirksimus aukstos kokybes blanknotelius...

Anonimiškas rašė...

Prašome, padėkit. Mes nuo pat nepriklausomybės atkūrimo per visus rikimus už konservatorius balsuodavom. Ne visi sprendimai, kai vadovavot patiko, bet vis tikėjom, ai gal tai tik atsitiktinės klaidos. Svarbu kad už laisvę, už Tėvynę. Girdėjom kalbas, kad maximos slibiną konservatoriai ir užaugino. Nesinori tikėti, bet neteko niekada išgirsti, kad konservatoriai gintų smulkųjį verslą. Kas darosi Klaipėdoje dėl šiukšlių rinkliavos.Kiek nuskriaustų Klaipėdos smulkiųjų verslininkų, ar įsivaizduojat, gal tai jūsų rinkėjai. Juk mes energingi žmonės, sąžiningai kūrėm savo verslą, neužaugom dideli tik todėl, kad neturėjom dėdės nei bankuose, nei prichvatizacijoj. Mes dirbome įtempę protus, kad gink dieve nesuklystumėm kur buhalterijoj ir dėl menkiausios klaidos Vagnoriaus žiaurios akcijos mūsų neuždarytų. O tuo tarpu etiška maxima susigrąžino PVM milijonus, suradusi įstatyme skylę. Įdomu kas paliko tą skylę, gal ir pagal jų užsakymą. Klaipėdoje baisu kas darosi. Kaip sąžinės nėra Klaipėdos Tarybai kiaulės akis išvertus balsuoti už 1000 lt išlaidas kanceliarinėm išlaidom. Eidami atostogauti nesugebėjo lengvatų pensininkams, daugiavaikėms šeimoms, invalidumą turintiems žmonėms uš šiukšlių rinkliavą numatyti. Skubėjot tik savo piniginėm pasirūpinti, turbūt tas kopensacijas susigalvojo, kad šiukšlių rinkliavą už savo vilas padengtų.
Remiantis LR Rinkliavų įstatymo IIIsk. 12 str. 3p. Klaipėdos m. savivadybė privalėjo nustatyti rinkliavos už atliekų tvarkymą lengvatas. Kodėl didiesiems prekybos centrams rinkliava už faktiškai sukauptų atliekų išvežimą, o smulkiam verslui ir gyventojams nuo nekilnojamo turto ploto. Už kokius nuopelnus savivaldybė Maximai, iki, senukams, bigui nustatytė išskritines sąlygas. Lengvatas dėl rinkliavų galima suteikti tik socialiai pažeidžiamiems fiziniams asmenims. Maxima sugeba- "mes viskuo pasirūpinom", kur reikia patepė ir kitų sąskaitą dar sutaupė. Dabar tikriausiai numes ubagams kokių pirk pigiau akcijų, už kurias mes visi per šiukšlių rinkliavą sumokėsim. Vienintelė Viltis Vintilaitė, jos niekas nepapirks, gal padės mums. Jeigu paskaitėt ir galit padėkit. Šiukšlių rinkliava jau paskutinis vinis į mūsų karstą. Na kodėl nagali būti lygybės visam verslui, kiek tie rūpužės maxima papirkinėti gali visus. Lietuva tu klūposi kada nors prie maximos kojų, laižysi padus ir prašysi trupinio duonos, o tada tave nuspirs toli toli. Spjaut norisi į tokią valstybę ir bėgti. Vežė rusai į Sibirą savo laiku darbščius ūkininkus mūsų senelius, o dabar korumpuota valdžia verčia emigruoti jų anūkus, kurių verslą ėda prakeikta Maxima. Įleido monstrą į miestą, numirė senamiestis, ir visos pastangos jį atgaivinti, tai masažas lavonui. Viskas. Konkurencija prekyboje, viskas- pamirškit, nebeturi jau centrai su kuo konkuruoti, tuoj turgų uždusins. Jūs ne paminklus gelbėkit, o gyvus žmones. Mes smulkūs verslininkai irgi stovėjom Baltijos kelyje, ir per sausio 13 važiavom prie seimo, ir Landsbergis mūsų širdyse yra vėliava, kurios niekas nesuteps. O jūs jo sekėjai, ką jūs veikiat Klaipėdoje, kodėl neorganizuojat piketo "vežk šiukšles i maximą" tegu moka už faktą. O gal nepatogu, gal ten jūs nuolaidų korteles turit?

Anonimiškas rašė...

Kestuti, esi is tu tarybos nariu kuriuos islaiko partija.Prasau buk iki galo teisingas ir paskelbk savo bloge kiek gauni is partijos kasos Lietuvos mokesciu moketoju arba partijos remeju lesu.Atsiskaitykite , prasom,kiek siu lesu isleidote savo tarybos nario pareigoms eiti, kiek nuperkate per menesi trintuku, ar merginai geles ir kokteilius perkate taip pat is pensininku mokesciu ?Cekius atsvieskite prasom.Laukiame kada skirsite savo 1000 ( jei posedzius lankysite)labdarai.Gal Smeltes kvartalo keliams ?Padekite Evaldui!

Kęstutis Gabšys rašė...

Dekoju visiems, besirūpinantiems mano asmeniniais finansais. Aš esu atviras, europinis politikas, todel manau, kad mano pajamos (ypač gaunamos iš valstybės) turi būti viešos. Aš esu Seimo nario Audroniaus Ažubalio padėjėjas, kartu atsakingas už profesionalų TS Klaipėdos skyriaus darbo organizavima. Už šį darbą valstybė man moka iki 2000 litų atskaičius mokesčius. Iš šių pinigų miesto tarybos darbui neišleidžiu nei cento. Juos iššvaistau merginų kokteiliams, savo rubams, gėrimams ir maistui.
Už darbą taryboje man tenkantys apie 300 paprastai išleidžiami interneto ryšiui, kurui, popieriui, kuris naudojamas paklausimams rašyti ir kalboms apie liberalcentrizmo nusikaltimus, rengimui. Noriu priminti, kad net ir šis puslapis kainuoja ir (galima sakyti yra išlaikomas) iš tarybos nario lėšų.
Ką darysiu su padidinta tarybos nario alga, nuspręsiu tada, kada ją gausiu t.y. po tarybos atostogų. Apie savo sprendimą informuosiu savo skaitytojus pirmiausia.
Tikiu, kad gerbiamas autorius, tegul ir anomimas, paklaus kiek pieštukų iš būsimos algos sau nusipirks ponas Bargaila ir abu paksininkai V.Bernotas ir B.Šimkus. Tikiu, kad jūs pažiūrėsite naujas jų įstamtydavines iniciatyvas, kolosaliai išaugusius paklausimus administracijos direktoriui, ar bent pamatysime kokį nors kuklų pastarųjų veikėjų internetinį portalą.
Sekmės gerbiamiems anonimams vykdant pilietinę kontrolę. Tikiu ji nebus vienpusė ir neapsiribos manimi. Jei kyla klausimų dėl mano atlyginimo ar darbo, maloniai kviečiu rašyti puslapyje skelbiamu elektroniniu paštu. Būtinai atsakysiu

Anonimiškas rašė...

Ei, butum moralus politikas, to padidinimo atsisakytum, kaip padare meras... Kam lipti per rinkeju galvas del papildomos "stukos" litu (juolab balsavai pries)?

Nesu konservatoriu gerbejas, bet karts nuo karto blogus perskaitau... Nieko pozityvaus, vien verkslenimai, bet man kaip tikram lietuviui, tie verkslenimai prie sirdies :)