2008-05-22

Dariaus ir Girėno sindromas

Mūsų Lietuvių nacionalinį charakterį labai atspindi nesugebėjimas atkreipti dėmesį į paskutinę smulkmeną, kuri šuniui ant uodegos paleidžia didžiulį žygdarbį. Prieš porą savaičių, važinėdamas dviračiu, maloniai stebėjausi mūsų miesto dviračių takais. Visą nuotaiką sugadino paskutinis šaligatvio bortelis prie PC "Grandus". jis buvo tokio aukščio, kad dviračiu ant jo nebuvo įmanoma užšokti.
Tam atvejui, šiandien parašiau paklausimą administracijos direktoriui. Paklausimo tekstą pridedu.
"Gerbiamas administracijos direktoriau,

Leiskite atkreipti Jūsų dėmesį į šaligatvį, esantį prie reguliuojamos pėsčiųjų perėjos, Taikos prospekte, prie Prekybos centro „Grandus“. Šio šaligatvio bortelio aukštis yra apie 35-40 cm. ir jis yra visiškai nepritaikytas dviratininkams, riedutininkams, neįgaliesiems ir vaikų vežimėliams.
Ši Taikos prospekto atkarpa buvo rekonstruota, kai statėsi PC „Grandus“, todėl nemanau, kad greitu laiku, mano nurodyta problema išsispręstų.
Dėl aukščiau išvardintų priežasčių prašau Jūsų imtis priemonių ir skubos tvarka įrengti nuolydį. Tikiuosi Jūsų supratimo visų dviratininkų, neįgaliųjų ir mažus vaikus turinčių tėvų atžvilgiu.
Apie priimtus sprendimus prašau informuoti."

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

as manau, kad problema labai aktuali, nes gali susidaryti dviraciu kamsciai mieste, o tai lemtu tai, jog nukentetu mero reitingai. Kadangi mes Taraskeviciu labai labai mylim, tai butu labai skaudu.

Anonimiškas rašė...

Klausimas autoriui:
"Gal bortelio aukštį teko išbandyti važiėjantis dviračiu kaip rašėte ankstesneme bloge ir susitrenkiant galva ir ne tik :)?"