2007-08-21

Manęs nebuvo, bet VBS pasakė

Šį sekmadienį baigėsi Tėvynės sąjungos sąskrydis. Kadangi sąskrydis vyko Giruliuse, tai baigėsi ir kelios košmariškos darbo savaitės. Šį sąskrydį ko gero daugiausia prisiminsime kaip „žurnalistų peštynių“ sąskrydį, kai ten santykius aiškinosi žurnalistas praktikantas ir garsaus žurnalo, garsus apžvalgininkas.
Kadangi Tėvynės sąjungos Klaipėdos skyriuje esu atsakingas už darbą su žiniasklaida, tai šiuose įvykiuose teko dalyvauti ir juos stebėti iš arti. Pasakysiu tai, kad konfliktas tikrai nebuvo vertas to, kad atsidurtų laikraščių pirmuosiuose puslapiuose. Nebuvo ten to, ką galima pavadinti „sulaikymu“ ir jokiu būdu ne etniniu pagrindu kilusiu konfliktu.
Sunkiai suvokiu, ko baisaus ten klausinėjo žurnalistas praktikantas ir kokie buvo jo ketinimai. Tai jau jo sąžinės reikalas. Žinoma pasakysiu, kad jis buvo mano ir mano partijos svečias, kurio liesti niekas neturėjo teisės. Pusiau juokais, pusiau rimtai pasakiau, kad dėl šio įvykio kalčiausi buvo „gaivūs gėrimai, pajūrio oras ir gražios moterys“.
Džiaugiuosi, kad konfliktas išsisprendė. Tą kalbėjau tiek su kanalo atstovais Klaipėdoje, tiek su kanalo vadovybe Vilniuje. Mes nebeturime vieni kitiems jokių pretenzijų ir tikimės bendradarbiauti ateityje.
Šioje istorijoje įdomiausia yra interneto komentarai. Daugiau nei penki šimtai „Delfio“ komentatorių skilo į dvi dalis. Vieni manė, kad 4000 pergėrusių "konservų" po stovyklavietę vaikėsi žurnalistą praktikantą, norėdami ji užmušti nacionaliniu pagrindu.
Kiti komentatoriai aiškiai ištyrė to paties žurnalisto neįgyvendintas kūrybines idėjas, jas pripažino provokacinėmis ir džiaugėsi, kad mūsų partijos atstovai ir svečiai preventyviai „davė į dūdą“ visokiems Kremliaus ruporams.
Pirmieji siūlė mus visus supūdyti kalėjimuose, o Tėvynės sąjungą paskelbti teroristine organizacija. Antrieji reikalavo komandoro kryžiaus „akcijos“ dalyviams ir smerkė tokius partijos „reikalo išdavikus“ kaip Jurgis Razma ir aš.
Keista, bet šį konfliktą maksimaliai galėjo matyti koks dvidešimt žmonių. Tačiau mes visi turime savo nuomonę. Manęs ten nebuvo, bet mano kaimyno kūmos vaikas girdėjo iš savo uošvio sesers ir gana tiksliai viską nupasakojo....

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Logiskai turetu sekti mintys apie Puteikio atleidima. Laukiam nauju minciu!

Emilis Dambauskas rašė...

O kur pikantiškos detalės apie tai kas labiau atsigaivinęs buvo? Jau ketinau asmeniniu laišku rašyt ;-)

Ir šiaip kaip sekasi? :)