2014-01-04

Vietoje pergalės - pavojaus skambutis

Pasikeitus Šilutės valdžiai, į faktinio tarybos opozicijos lyderio vietą pretenduoja Edvardas Vitkauskas. Jau kelintoje laikraščio publikacijoje jis bando parodyti esąs pavojingas naujajai rajono valdžiai. Tačiau žemiau pateiktos straipsnio ištraukos liberalų lyderiui labiau turėtų skambėti kaip pavojaus varpas (Ypatingą dėmesį atkreipkime į paryškintą teksto dalį).
"Labiausiai nuoskaudą pajuto liberalsąjūdietis Edvardas Vitkauskas - jis išgrūstas iš visų anksčiau eitų pareigų: Savivaldybės turto privatizavimo komisijos pirmininko, Šilutės rajono sporto tarybos nario bei savivaldybės šilumos įmonės - UAB „Šilutės šilumos tinklai“ stebėtojų tarybos nario. [...]
Pasak V.Pozingio, formuojant naujas komisijas ar stebėtojų tarybas buvo laikomasi principo, kad į jas patektų po du valdančiosios koalicijos narius ir po vieną rajono politiką, atstovaujantį Tarybos mažumai. Tačiau mažumoje likę politikai į jokius postus liberalcentristų nerekomendavo."
Gal, duodamas interviu, E.Vitkausko partines priklausomybes sumaišė vicemeras. Pagal profesinius kanonus, tai turėjo ištaisyti interviu imantis žurnalistas.  Tačiau gal pats žurnalistas sumaišė E.Vitkausko partijos pavadinimą. Šilutės laikraščio politikos apžvalgininkas nemato skirtumo tarp liberalų ir liberalcentristų. Rinkėjams tie skirtumai yra dar mažiau matomi. Taip liberalams kyla pavojus rinkimų dieną išgirsti jau laidotuvių varpus.

Komentarų nėra: