2013-12-21

Valdininkų skaičiaus mažinimas panašus į kovą su antsvoriu

"Š.Laužiko duomenimis, pagal Vyriausybės nustatytas normas, tokio dydžio savivaldybėje galėtų dirbti 140 valstybės karjeros darbuotojų ir 155 pagal darbo sutartis samdomi specialistai.
S.Stankevičius, nekantraudamas, kol meras Š.Laužikas baigs dėstyti savo mintis apie deleguotas savivaldai funkcijas ir toms funkcijoms vykdyti reikalingą darbuotojų skaičių, trumpai ir aiškiai pasakė, kad Savivaldybės administracijos darbuotojų skaičius turėtų sumažėti 25 procentais - t.y., reikėtų atleisti ketvirtadalį darbuotojų." Daugiau skaitykite: http://silutesnaujienos.lt/index.php/home/naujienos/7229-nauja-valdia-imsis-dalgio-neslepia-ketinim-atleisti-dal-darbuotoj-ir-moni-vadov#ixzz2o74TTzmy


Jei naujoji valdžia sumažintų bent 10 savivaldybės darbuotojų jau būtų pasiekimas. Juk "gerų žmonių" neišmesime į gatvę. Dar keisčiau atrodo S.Stankevičiaus lyginimai savivaldybės su privačiomis įmonėmis. Atrodo žmogus per tiek metų savivaldoje to skirtumo taip ir nepamatė. Likviduodamas gerb Šilutės tarybos nario teisinį neraštingumą primenu: privačiai įmonei nereikia atlikti viešųjų pirkimų, kasmetinio tarnautojų vertinimo, vidaus audito ir kitų įstatymais įpareigotų procedūrų. Į kitą spaudos konferenciją reikėtų ateiti labiau pasiruošus.

Komentarų nėra: