2010-10-11

Partiniai susidvejinimai

Tėvynės sąjunga nuo Socialdemokratų partijos skiriasi kaip diena nuo nakties. Tėvynės sąjunga yra vertybinė partija. Tautinės vertybės, patriotizmas, pasiaukojimas Tautai yra partijos alfa ir omega. Vertybių gynimui ir puoselėjimui atiduodamas prioritetas – dažniausiai disciplinos ir pragmatizmo sąskaita.

Dėl tos priežasties visiškai nenustebau kaip Naglis Puteikis dienraštyje „Vakarų ekspresas“ pliekė partijos lyderį A.Kubilių. Puteikis latvių premjerui suteikė mitinių savybių, kokių nematė patys latviai. Na o realų žmogų, Lietuvos premjerą, jis daužė baisiau nei opozicijos lyderis.

Puteikis galėjo jausti ramiai. Jam nebus pasiūlyta padėti partijos bilieto, nes negi TS-LKD bus kaip kokie komunistai ir reikalaus ne ištikimybės Lietuvai, bet kažkokiam neaiškiam dariniui, kokia yra politinė partija.

Socialdemokratų partija yra to reikalo antipodas. Jie vertina pragmatizmą (nes jų idėjos patyrė fiasko) ir discipliną (čia iš revoliucinių laikų). Todėl socialdemokratams nereikia išmesti apsivogusių savo partijos narių, jei tik šitas narys lieka ištikimu „brazauskiečiu“.

Šio rašinio nebūtų, jei ne Klaipėdos vėjas. Jis taip papūtė į socialdemokratų protus, kad uostamiesčio socialdemokratai ėmėsi piketuoti prieš savivaldybės administraciją, kuriai vadovauja socialdemokratas. Įdomu ar ilgai lauksime socialdemokratų sankcijų? Ar išėjus AM, „socialdemokratų“ dantys jau nebe tie...



Komentarų nėra: