2008-07-02

Agnė Bilotaitė. Pradėkime rinktis protingai


Šiuo metu Lietuvoje vis labiau įsisiūbuojant rinkimų į Seimą kampanijai, nusprendžiau pristatyti savo pažįstamus kandidatus į Lietuvos respublikos Seimą. Pirmajai ši garbė atiteko Tėvynės sąjungos – krikščionių demokratų kandidatei Marių vienmandatėje rinkimų Agnei Bilotaitei.
Savo asmeninėmis ir dalykinėmis savybėmis Agnė Bilotaitė geriausiai simbolizuoja, tuos pokyčius mūsų partijoje, kurių realiai turėtų pavydėti kitos partijos. Daugelis jaunų žmonių, skundžiasi, kad jie nėra įleidžiami į sprendimo priėmimo ratą, kad jie priversti nešioti lankstukus ir dirbti kitus darbus, kuriuos juos verčia atlikti mastodontai, stagnatoriai.
Jau du metus dirbu kartu su Agne šalia prie gretimo stalo, spręsdamas kasdienes partijos gyvavimo problemas, su kuriomis susiduria keturiolika Vakarų Lietuvos Tėvynės sąjungos skyrių. Visus šiuos du metus mačiau, kaip jinai kaupė savo politinės veiklos kapitalą. Šiandien aiškiai galime konstatuoti, kad nepaisant jauno amžiaus, politikoje ji nėra naujokė.
Priminsiu, kad Agnė savo vietą rinkimų sąraše išsikovojo pati, laimėjusi partinį reitingavimą ir pasiekusi ten triuškinančią pergalę. Du šimtai partijos narių norėjo ją matyti kandidatuojant, dėl jos energijos, sugebėjimo bendrauti ir užsispyrusiai siekti savo tikslų.
Marių apygardoje Agnė būtų pats protingiausias pasirinkimas, kurį atliktų klaipėdiečiai, balsuodami artėjančiuose Seimo rinkimuose. Manau, kad Seimui reikia daugiau profesionalių politikų. Politikų, kurie įgijo tam reikalingą išsilavinimą, nuolatos dirbą šį darbą. Prieš porą kadencijų buvo manoma, kad šalį turi valdyti verslininkai, kurie esą žino kaip reikia valdyti. Deja šiandieninis gyvenimas rodo, kad norint užsiimti politika, verslo reikalus reikėtų parduoti. O ir parduoti verslą reikėtų ne savo žmonai ar kitam artimam giminaičiui.
Kadangi Agnė mokslus krimto Klaipėdos universitete, kurio politologijos katedra garsėjo laisvės dvasia, debatų kultūra ir stipriu asmeninės vertės pajautimu. Už šią mokslo įstaigą ir jos teikiamą išsilavinimą aš galiu garantuoti. Ir jei reikia savo asmeniniu pavyzdžiu.
Šioje įstaigoje dėstė daug liberalių politinių veikėjų tokių kaip šiandieniniai tarybos nariai Vygantas Vareikis, praėjusios kadencijos tarybos narys Arvydas Cesiulis, praėjusioje kadencijoje socialdemokratų frakcijoje darbavęsis Klaipėdos universiteto prorektorius Vaidutis Laurėnas. Man būdavo keista girdėti, kad kituose universiteto fakultetuose buvo bijoma reikšti savo nuomonę, ar kad dėl politinių pažiūrų kažkam grėstų galimybė negauti įskaitos.
Klaipėdos universiteto politologų kalykloje buvo gerbiamos žmogaus pažiūros ir nuolatos buvo reikalaujama tas pažiūras ginti. Manau, kad tokie Seimo nariai geriausiai galėtų kurti ateities Lietuvą.
Linkiu Agnei visokeriopos sėkmės spalio 16 – ąją vyksiančiuose Seimo rinkimuose.

11 komentarų:

Anonimiškas rašė...

It enables us to express our feelings and opinions.

Anonimiškas rašė...

To the author of this blog,I appreciate your effort in this topic.

Anonimiškas rašė...

Simpatiška mergike butinai balsuosiu :)

Anonimiškas rašė...

Kestuti, Kestuti, sedi prie gretimo stalo ir tik politiskai tesugebi ivertinti tokia kandidatura. Nera zodziu...

KU politologu kalykla turi ir super intektualiu zmoniu, kurie cia, deja, nevisi buvo pamineti ir pries kuriuos reiketu nulenkti galva. Aisku, yra nemazai (beveik dauguma) tokiu, kurie yra pernelyg blyskus universitetui ir patys svajoja, kaip igyti analitinio ir kurybinio mastymo pagrindus kitame gyvenime. Palinkekim jiems sekmes anam gyvenime.

Ar kritisko mastymo terpeje isugdyti zmones yra patys tinkamiausi politikoje? - vienareiksmisko atsakymo cia nera. Progresyviai ir socialiai atsakingai politikai reikia stipraus lyderystes poveikio, pasireiskiancio tuom, jog socialiniam ir politiniam chaose, galima atrasti ar sukurti naujus dalykus, kurie leistu is esmes isspresti atitinkamas socialines buties problemas. Reiketu Klaipedos politini procesa pakoreguoti taip, kad jame atsirastu vietos jauniems politikams, turintiems daug energijos ir ryzto kazka prasmingo nuveikti. Nors ir galima tiketis daug jaunatvisku klaidu, taciau taip butu igyvendinta daugiau socialiniu programu, kuriu poreikis vis dideja. Senam zmogui (apie viena tokio zmogaus atveji sitame bloge daug kartu jau rasyta) politikoje svarbiausia yra tik susitvarkyti kelia iki savo urvo ir priimti duokles is miesto verslininku ar kitu interesu grupiu. Aisku, politikoje reikia ivairios patirties zmoniu, taciau nauji poziuriai gali gimti tik neuzterstose galvose. Ar Klaipedos politogu kalykla (labai tinkamas zodis vietoj katedros) geba suformuoti nauju ideju kupinus ir sugebancius ju pasisemti lyderius? Gal tik pagamina galincius oponuoti ir kritikuoti, bet nieko nekuriancius? - klausimas lieka atviras. Ar igytos teorines zinios neasuabsoliutina zmogaus mastymo, nepadaro jo "neklystanciu teisuoliu"? Politine praktika yra pernelyg dinamiska veiklos erdve, kurioje politikas gali isreiksti ivairias savo igimtas ir igytas savybes, neisvengdamas klaidu. Tai turetu buti laikoma naturalia veiklos dalimi. Klaidos - tobulejimo pagrindas. Cia nekalbame apie tuos, kurie pamegsta kartoti tas pacias klaidas. Kai visuomene ir politikai bus atviri vieni kitiems, kai pamatys vieni kitu turima potenciala, tada bus galima kalbeti apie kokybiska socialine inzinerija.
Agnes, ir kitu kalyklos produktu, veiklos analize parodys, ar kalykla suvokia savo paskirti siame procese.

Anonimiškas rašė...

Labai gerai atrodanti mergina. Ne tik graži bet ir protinga. Aš už Agnę Bilotaitę.
Sėkmės.

Anonimiškas rašė...

Grozis isgelbes Lietuva ir Klaipeda. Susimasciau, kad Taraskevicius nera is graziuju.

Anonimiškas rašė...

Gerb. Agne, ką Jūs per savo gyvenimo esate gero padarę Lietuvai?
Kodėl p. Kęstutis pats nekelia savo kandidatūros į Seimą? Gal kinkos dreba?

Anonimiškas rašė...

Negalima Kestukui i seima, kas beguos pavargusi mera?

Vytautas rašė...

Gerbiamieji konservatoriai, primenu, kad rinkimai ne spalio 16 d., o spalio 12 d.
Kaip atrodai mielas Kestai zmoniu akyse kai net nezinai tikslios rinkimu datos?

Anonimiškas rašė...
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
Unknown rašė...

Sveiki visi, aš taip džiaugiuosi pasidalinęs savo liudijimu, kad visi žinotų, jog yra jūsų santykių / santuokos problemų sprendimas, kai jūs susisiekiate su DR ODION, kuris ką tik padėjo man atkurti mano sugadintus namus savo galingais burtais. Aš taip ilgai buvau įžeidžiančioje santuokoje ir patiriau visišką atstūmimą ir neapykantą žmonai, kuri mane mylėjo. Ji tapo baisiu monstru ir kovojo su manimi visada. ji mane atvirai apgaudinėja ir nesigaili. ji norėjo manęs iš gyvenimo. ji net apleido mane ir persikėlė gyventi pas vieną iš daugybės jo vaikinų. Išgyvenau pragarą, nes turėjau rūpintis tik savimi ir vaikais. Negalėjau leisti, kad mano santuoka nutrūktų, nes labai myliu ją, bet nežinojau, ką daryti, kad mano žmona grįžtų namo. Rašiau internete ir pamačiau įrašą, kuriame kažkas pasidalino panašios problemos, kurią išsprendė DR ODION, liudijimu, todėl nusprendžiau tai išbandyti nedaug, ar žinojau, kad jis buvo tik atsakymas į tai, ko man reikėjo. susisiekė su juo elektroniniu paštu (drodion60@yandex.com). Gavau iš jo atsakymą, kuriame man buvo pasakyta, ką turiu padaryti, ir iškart įvykdžiau. Mano žmona paskambino beveik iškart ir paprašė grįžti namo. Grįžusi pastebėjau greitą jos charakterio pasikeitimą. Ji pasikeitė į moterį, kuri mane mylėjo ir globojo. Šiandien mes vėl esame laimingi. Viskas ačiū DR ODION, kuris išgelbėjo mano santuoką. Noriu, kad kas nors, kas nori santykių / santuokos, galėtų su juo susisiekti ir žinau, kad jis gali vėl padaryti savo stebuklus tavo gyvenime. susisiekite su juo el. paštu (drodion60@yandex.com) arba taip pat galite kreiptis į „whatsApp“ jam telefonu +2349060503921.