2008-06-03

Mero ataskaita: baisiau už baisų


Ketvirtadienį vyksiančiame miesto tarybos posėdyje, svarbiausias klausimas turėtų būti miesto mero veiklos ataskaita. Ši ataskaita nuo penktadienio yra padžiauta Klaipėdos miesto tarybos tinklapyje http://taryba.klaipeda.lt/ ir bus ten beveik visą mėnesį, kol prasidės naujas tarybos posėdis.
Žinodamas mūsų mero būdą ir veiklos stilių, nesitikėjau išminties perlų, gilių įžvalgų ir miesto strategijos kokiam dešimtmečiui į priekį. Tačiau tai, ką meras teikėsi tarybai pateikti yra pasityčiojimas iš piliečių, tarybos narių ir net jo paties suburto „monolitinės“ daugumos.
Šioje ataskaitoje meras neaptarė svarbiausių miesto problemų, nenurodė sprendimų, kuriuos (jo nuomone) turėtų padaryti jo paties „Klaipėdos monolito“ (atsiprašau „monolitinė“ Klaipėdos tarybos) dauguma.
Svarbiausia yra tai, kad šia ataskaita meras pasityčiojo iš savo paties kolegų valdančiojoje daugumoje. Mes opozicija, visuomet rasime problemų ir neaptartų klausimų. Šie mūsų „niurkymai“ padeda nesustoti ties pasiektais rezultatais ir toliau siekti didesnių pergalių. Valdantieji, savo ruožtu, gali baksnoti į nuveiktus darbus, girdamiesi kiek daug jų padaryta. Mūsų varžybas teisėjautų klaipėdiečiai, kurie žiūrėdami kas nutiko, sprendžia kieno argumentai yra svaresni.
Jei meras nesiteikė pateikti savo požiūrio į situaciją Klaipėdoje, tai jo kolegos valdančiojoje daugumoje, turės užsiimti demagogija ir pasakoti apie gerus „mero darbus“, kurių negalės įvardinti. O tai, kolegų atžvilgiu yra mažiausiai negražu.
Aš labai įdėmiai skaitau mero ataskaitą. Ir mano mintyse po truputį dėliojasi mano pasisakymas. Kažkodėl galvoju, kad jis bus įdomesnis už mero ataskaitą.
Žinoma truputį atsiprašau už nekuklumą.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

O tai kaip cia dabar yra? Nesupratau. Tipo visai statybos Klaipedoje sustojo, kad meras nebeisgali nusipirkt padorios veiklos ataskaitos?

Anonimiškas rašė...

Statybos nesustojo, dar brangs, viskas OK