2008-05-03

Kiekvienam automobiliui – stovėjimo vietą

Į Lietuvą ir į mūsų gyvenimą atėjus ilgajam švenčių savaitgaliui, šiek tiek sumažėjusi kasdienių darbų rutina, leidžia šiek tiek susikaupti ties svarbesnėmis mūsų miesto ir šalies politinėmis problemomis.
Prieš daugiau nei metus laiko, mes sėdėjome ir dėliojome partijos programą, su kuria ketinome nugalėti savivaldybių tarybų rinkimuose. Tai buvo nauja, revoliucinė savivaldybių rinkimų programa, kurioje mes nurodėme konkrečius pokyčius, kuriuos pamatys už mus balsavę klaipėdiečiai.
Šiandien yra labai svarbu spręsti ne tik klausimą kaip mes ketiname išleisti pinigus, ne ką mažiau svarbu yra paklausti kaip mes ketiname tuos pinigus uždirbti? Ir kaip mes ketiname šitų pinigų „pasidaryti“ kiek galima daugiau.
Aš esu dešinysis, todėl esu prieš bet kokius naujus mokesčius. Ypač tuos, kuriuos valdžia nulupa iš kiekvieno mūsų, o paskirsto tiems, kuriems neaišku ar tų pinigų reikia. Mūsų partija kiekvienu įmanomu atveju ragina tvarkyti mūsų daugiabučių namų kiemus. Žmonėms reikia daugiau automobilių stovėjimo vietų, daugiau žaliųjų plotų, daugiau vaikų žaidimo aikštelių.
Mūsų miesto valdžia remiasi „zimagorine“ filosofija ir galvoja, kad visa tai būtina daryti iš biudžeto. Kitaip sakant praplėsti automobilio stovėjimo vietas tam, kuris automobilį turi, atimant pinigus iš žmogaus, kuris automobilio neturi ir neketina turėti.
Mero pavaduotoja J.Simonavičiūtė nuėjo dar toliau ir pareiškė, kad verta pagalvoti apie automobilių stovėjimo apmokestinimą daugiabučių namų kiemuose. Tai nepaprastai įžūlus pareiškimas – valdžia daugiabučių kiemuose neįrengė nei vienos aikštelės, tačiau ketina rinkti mokestį iš ten, kur nepajudino nei piršto.
Aš asmeniškai manau, kad mūsų valdžiai dera teikti daugiau paslaugų, iš jomis besinaudojančių renkant kokio nors dydžio mokesčius. Mes galime pradėti nuo automobilių aikštelių plėtros, pasiūlant tris sprendimo projektus:
1. savivaldybė įrengia papildomas automobilių stovėjimo vietas ir jas parduoda norintiems gyventojams
2. Savivaldybė parduoda teisę rengti aikšteles privačiam subjektui, kuris turi teisę įrengtas aikšteles išnuomoti arba rinkti trumpalaikius mokesčius.
3. Savivaldybė įrengia aikšteles ir už stovėjimą renka trumpalaikį mokestį.
Diskutuodami su bendruomene, mes galime priimti geriausią sprendimą, kuris būtų patogus daugeliui žmonių. Taip visuomenė gaus daugiau vietos automobiliams, žalieji plotai liks žaliaisiais. Taip išsprendę vieną problemą, galėsime imtis kitos

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Keistas p.Kęstučio supratimas apie erdvės ir laiko kontiniumą: konservatoriai nori padidinti vietų skaičių prie daugiabučių, padidinti žaliuosius plotus prie daugiabučių ir dar - padidinti vaikų žaidimo aikštelių skaičių prie daugiabučių.
Mano kukliu supratimu erdvė prie tų pačių daugiabučių yra ribota - jei ten stovi mašinos, nebetelpa medis ir vaikų žaidimo aikštelė.
Tačiau gal jau mokslas tiek pažengęs į priekį, kad vienu metu toje pačioje vietoje gali būti 3 daiktai. O gal konservai sugeba iškreipti laiką? Manau už tokią inovatyvią idėją turi būti skirta Nobelio premija, kurios pagalba pavyktų prasmingai sutvarkyti mūsų namų stovėjimo aikštelę.

Anonimiškas rašė...

O ponas Gena matet kaip Japonijoje stato masina sonais? Jei nematet, tai reiktu susipazinti su mokslo laimejimais. Gena, kai viena diena tavo kieme stoves sulankstomas automobilis, tu prisiminsi konservatorius su didziule padeka sirdyje.
O siaip tai mokesciai turi tureti prasme ir buti tikslingi. Masinos vis labiau uzgriozdina kiemus, palikdamos maziau vietos vaiku aikstelems, todel poreikis normalioms automobiliu aikstelems yra didelis. Nereikia buti genadijum, reikia suprasti, jog visalaik yra iseitis.