2008-01-19

Biudžeto fronte nieko naujo

Praėjusį ketvirtadinį Klaipėdos miesto savivaldybėje buvo pristatytas trijų metų Klaipėdos miesto savivaldybės strateginis planas. Pagal jį yra rengiamas kitų metų savivaldybės biudžetas. Aš esu didelis Klaipėdos miesto valdžios „viršūnių“ nemylėtojas, tačiau niekaip nerandu prie ko prikibti. Kiek žiūrėjau strateginio plano medžiagą, viskas joje buvo sudėliota paprastai, aiškiai ir teisingai.
Esu jaunas politikas, šio miesto patriotas ir noriu, kad Klaipėda priekin bėgtų septynmyliais žingsniais. Tuo tarpu mes velkame kojas kaip senas tuoj, tuoj padvėsiąs kuinas. Kitų metų biudžetas bus universalios arenos ir smulkių, patrupintų darbelių biudžetas.
Beveik kiekvienas klaipėdietis žino, kokias kančias jis turi patirti, kad vakarais prie savo namų pasistatytų automobilį. Kai 2006 ųjų liepą nusipirkau automobilį, mano kieme dar užteko vietos jį pasistatyti ant asfato. Šiandien savo autoobilį esu priverstas palikinėti ant šaligatvio.
Aš gyvenu rajone, kuriame yra parengtas ir patvirtintas detalusis planas (tikrai geras). Jame yra numatyta viskas – papildomos automobilų parkavimo vietos, žalieji plotai, vaikų žaidimo aikštelės. Reikia tiek nedaug - pradėti šį planą įgyvendinti.
Savivaldybės valdžia teigia, kad jo įgyvendinti neįmanoma, nes tai kainuos 50 milijonų litų. Tokių pinigų miesto biudežte nėra. Todėl nieko nedaroma. O kodėl mes nepadarome ambicingų projektų – kodėl nepritraukiame privačių lėšų, kodėl neįrengiame mokamų parkavimo aikštelių? Kodėl kodėl kodėl? Į visus šiuos klausimus nėra atsakymo.
Tiesa kažko pasigendu ir šiame strateginiame plane. 2005 savivaldybė užsakė mano rajono (Baltijos pr., Taikos pr., Šilutės pl., Debreceno g.,) detalųjį planą. Po metų buvo pradėtas rengti tertorijos tarp Taikos pr., Kauno g., Šilutės pl., Paryžiaus komunos g., detalusis planas. Šiais metais pasigendu gerų darbų tęsinio.
Visa kita liko nepakitę. Daug galimybių studijų, sistemų ir tvarkų. Ir mažai ambicijos.

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Laikas kraustytis i naujus rajonus, kur normalus apartamentai ir normalios aiksteles arba uzsirasyti i eile socialiniam bustui gauti. Tikimes, jog tamsta nesupainiosit siuo atveju viesuju ir privaciuju interesu. Sekmes!