2011-08-01

Kuo mažiau žinai, tuo ramiau miegi.

Kuo mažiau žinai, tuo ramiau miegi. Tokia auksine taisykle vadovaujasi visi Klaipėdos miesto valdininkai. Politinės valdžios gali keistis, tačiau ši auksinė taisyklė ir toliau yra taikoma pilnu pajėgumu.
Senais, senais laikais daužiau galvą į sieną, reikalaudamas, kad Klaipėdos miesto savivaldybės įmonės viešai atsiskaitytų visuomenei, kokioms organizacijoms skiria pinigus labdarai ir paramai. Buvo keista, kad savivaldybės kontroliuojamos įmonės tokią informaciją slepia. Žurnalistai pabandė atlikti eksprerimentą ir paklausė didžiausių Klaipėdos miesto privačių bendrovių informacijos apie jų labdaros išlaidas. Komercinės įmonės džiaugėsi galėdamos žinisklaidai pateikti tokią informaciją. Nors būtent jos galėtų prisidengti komercine paslaptimi.
Po keturių metų mano bičiulis ir bendražygis Klaipėdos miesto tarybos narysNerijus Čapas
kreipėsi į Klaipėdos miesto mokesčių mokėtojų pinigais išlaikomą VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorių G. Nėniškį, prašydamas pateikti lėšų išklotinę apie stovėjimo rinkliavos surinkimą skirtingose Klaipėdos miesto dalyse.
Parkomatų surenkami pinigai tarybos narį domina tikrai ne dėl tuščio smalsumo. Tarybos narys mano, kad šiandien stovėjimas apmokestinamas neproporcingai didelėje Klaipėdos miesto dalyje.
14 val. Daukanto gatvės galas. Kaip tik kai mieste turėtų būti pats parkavimosi pikas, didžiulėje teritorijoje matosi vos trys pastatyti automobiliai (žr.nuotr.). Jei VšĮ direktoriaus alga priklausytų nuo darbo rezultatų, stovėjimas tokioje vietoje niekada nebūtų apmokestintas. Paprasčiausiai dėl to, kad surenkamų pinigų suma neatpirktų parkomato pastatymo išlaidų.
Kadangi VŠĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius nėra geras ūkininkas, tarybos narys nusprendė pats atlikti jo darbą ir Klaipėdos miesto taryboje užregistruoti sprendimo projektą, kuriuo būtų panaikintas parkavimo mokestis tose vietose kur surenkamas parkavimo mokestis neatperka pačių parkomatų eksploatavimo išlaidų.
Minėtos įstaigos direktorius G.Nieniškis nusprendė sutrukdyti tarybos nariui dirbti savo darbą ir tokią informaciją paskelbė komercine paslaptimi. N. Čapas gali sužinoti tokią informaciją, tačiau niekam jos negalės atskleisti. Tame tarpe ir tarybos sprendimo projekte.
Mokesčių mokėtojų pinigais išlaikomas VšĮ direktorius teisus – nėra ko smalsiems tarybos nariams žinoti. Kuo tarybos nariai mažiau žino, tuo jie ramiau miega.

Komentarų nėra: