2009-11-19

Gerų naujienų savaitė

Net pačiam keista, bet bevartydamas interneto portalus, mąstydamas apie nuveiktus darbus, mano sėkmes ir nesekmes, net nusistebėjau kokia gerų naujienų savaitė buvo mano bendražygiams, mūsų valstybei ir žinoma man asmeniškai.
1. Šiandien pirmą kartą nuo krizės pradžios pusės metų „Viliboras“ nukrito žemiau 7%. Paskutinį kartą Viliboras toks žemas buvo 2008 10 20. Turint omenyje, kad žmonės Lietuvoje paskolas litais dažniausiai turi pasiėmę su kintamomis palūkanomis, ši naujiena paliks vieną kitą atliekamą litą kišenėje.
2. Tranperancy International paskelbė, kad korupcijo suvokimo indekstas Lietuvoje pakilo nuo 4,7 iki 4,9 balo. Tai gera žinia, nes 5 balai rodo, kad valstybė laikoma persilaužusi ir pažabojusi korupciją. Priminsiu, kad socialdemokratas G.Kirkilas žadėjo atsistatysdinti jei korupcijos suvokimo indeksas 2008 metais nepadidės. A.Kubilius atsistatydinti nežadėjo, tačiau jam vadovaujant Vyriausybei Lietuvos valstybė tapo pajėgesnė kovoti su korupcija. Didesnis balas korupcijos suvokimo indekse, greičiausiai reiškia mažesnį „viliboro“ rodiklį.
3. Pirmadienį „Eurostatas“ pranešė, kad praėjusį ketvirtį Lietuvos ekonomika kilo geriausiai visoje Europos sąjungoje. „Verslo žinios“ pagaliau apvertė liežuvį ir pasakė, kad mūsų verslas galbūt geriausiai iš visų Baltijos šalių prisitaikė prie ekonominės krizės.
4. Šiandien mūsų frakcijos seniūnas Marius Usonis miesto tarybos sekretoriate užregistravo tarybos sprendimą, kuriame numatoma Klaipėdoje vėl sugrąžinti vieningą atsiskaitymo knygutę. Kitą ketvirtadienį šiuo klausimu diskutuos miesto taryba. Išsprendus kelias technines problemas atsiskaitymo dokumentai galėtų fukcionuoti jau nuo kitų metų sausio. Per metus gyventojų piniginėse nuo šio sprendimo turėtų likti maždaug nuo 30 iki 240 litų.
5. Trečiadienį kaip dėstytojas debiutavau egzaminuotojo rolėje. Atrodo aš ir studentai radome bendrą kalbą. Pažymiai svyravo tarp 8 ir 10. Pažymėtina į 10 kų pusę.
6. Pirmadienį paaiškėjo, kad Šilalės rajono viecemeras, konservatorius J.Gudauskas laimi pakartotinius rinkimus Šilalės-Šilutės rinkimų apygardoje. Jei jis laimės ir antrame ture, tai bus geras ramstis A.Kubiliaus vyriausybei prieš kitų metų biudžetą.

Ne ką mažiau įdomu buvo ir Klaipėdos savivaldybėje, bet tai kol kas primena meškerių užmetimą. Apie tai kokio dydžio žuvys užkibs – lauks vėlesnis pokalbis.

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Patiko viliboro terminas, žodžio meistras, tikrai, Kęstai