2009-04-11

Priešvelykiniai darbai

Didįjį ketvirtadienį lankiausi Vilniuje, kur teko dalyvauti Jaunimo reikalų departamento pasitarime, atviros erdvės jaunimo centrų steigimo klausimu. Atviros erdvės jaunimo centras yra naujos pakraipos įstaiga, padedanti jaunimui turiningai praleisti savo laisvalaikį. Nuo šiandien egzistuojančių vaikų ir jaunimo klubų, jie skiriasi laisvesne atmosfera, neformaliu požiūriu į veiklą. Šis centras geras tuo, kad jis reikalauja minimalaus išlaikymo: centrą prižiūri vos keli darbuotojai, kas nepaprastai aktualu šiandieninio ekonominio sunkmečio sąlygomis.
Atviros erdvės jaunimo centro kūrimas Klaipėdoje tapo svarbiausiu mano vadovaujamos Klaipėdos miesto jaunimo reikalų tarybos tikslu. Tokį patį tikslą sau kelia Jaunimo reikalų koordinatorius ir kiti jaunimo reikalų tarybos nariai. Mintis sukurti tokį centrą pradėjo materializuotis praėjusių metų vasarą, kai Klaipėdoje lankėsi Jaunimo reikalų departamento direktorius Juras Požėla. Mero kabinete mes sukirtome rankomis, kad toks centras atsiras, savivaldybė jam skirs patalpas, o Jaunimo reikalų departamentas tris metus išlaikys tris darbuotojus.
Naujųjų metų išvakarėse Jaunimo reikalų koordinatorius Modestas Vitkus, tarybos narė J.Choromanskytė ir aš tarėmės su Meru dėl naujos įstaigos statuso. Kartu mes radome gerą sprendimą ir atrodė, kad naujasis atviros erdvės jaunimo centras jau yra pasmerktas būti. Labai gaila, kad šį gražų sutarimą, kurį parodė pozicijos ir opozicijos atstovai, gali sužlugdyti biurokratinis nesusikalbėjimas Vilniuje.
Nesu tikras ar ketvirtadienio kelionė ką nors padėjo išspręsti. Aišku, kad centro atidarymas nusikėlė kur nors mėnesiui į nebūtį. Šių diskusijų metu pastebėjau, kad daugelis dirbančiųjų ministeriškose kėdėse žmonių, nelabai suvokia kas vyksta ant žemės, vietose. Manau visų rūšių vadovai savo pavaldiniams kasmet bent savaitei turėtų pasiųsti pasistažuoti į įstaigas esančias jų pavaldume, vien tam, kad jie galėtų suprasti, kad kaip atrodo gyvenimas pas mus Žemėje.
Tiek apie reikalus. Sveikinu visus su Šventomis Velykomis. Naudodamasis proga visus klaipėdiečius kviečiu susitikti septintą valandą ryto pamaldose Naujojoje Brunono Kventerburgiečio parapijoje Debreceno gatvėje. Kristaus prisikėlimo dienos nedera pramiegoti.

Komentarų nėra: