2009-02-12

Taupoma socialinio sektoriaus sąskaita

Šiandien Klaipėdos miesto savivaldybės taryboje buvo pristatytas šių metų Klaipėdos miesto biudžetas. Ta proga pateikiu savo klausimus, kuriuos uždaviau projekto teikėjui, savivaldybės administracijos direktoriui ir į kuriuos direktorius ir už jį kalbėjusi savivaldybės finansų skyriaus vedėja A.Spučienė, nesugebėjo atsakyti


PIRMAS KLAUSIMAS
Jūsų pateiktame biudžeto projekte ir jį lydinčiuose dokumentuose matosi, kad papildomo ugdymo švietimo įstaigos, populiariai vadinamos vaikų ir jaunimo klubais, lėšų atlyginimams turi tik iki rugsėjo 1-osios dienos.
Jaunimo klubai “Draugystė“, „Saulutė“, „Žuvėdra“, „Švyturys“, „Liepsnelė“, „Inkarėlis“ turi susilaukti liūdno galo pagal garsųjį administracijos direktoriaus parengtą ir patvirtintą planą, kurio kodinis pavadinimas „peiliu per socialinį sektorių“.
Aš sunkiai prisimenu, kad mano įvardinti klubai miesto tarybos sprendimu būtų panaikinti ar reorganizuoti. Aš sunkiai įsivaizduoju, kad šiuo metu mums tarybos nariams užtektų neatsakingumo, kad šiuo nusikalstamumo kilimo laikotarpiu, mes tai galėtumėme padaryti.
Gal galėtų administracijos direktorius paaiškinti kaip galima planuoti biudžeto išlaidas, tarsi šitie klubai jau būtų uždaryti, pakol taryba tokio sprendimo nepriėmė?
Ar gali administracijos direktorius ar pranešėja užtikrinti mane, kad liepos mėnesį Jis neateis į miesto tarybą ir nepasakys, kad mes PRIVALOME uždaryti vaikų ir jaunimo klubus, todėl, kad jiems išlaikyti neturime pinigų ir tai turime padaryti iš humanizmo, kad šios įstaigos nesikankintų?


ANTRAS KLAUSIMAS

Iš pranešėjo atsakymo į mano pirmąjį klausimą, matome, kad nei administracijos direktorius nei finansų skyriaus vedėja į mano klausimą atsakyti nesugebėjo. Vėl turint omenyje garsųjį administracijos direktoriaus įsakymą, kurio tikslas galutinai pribaigti miesto socialinį sektorių, matyti, kad miesto socialinių įstaigų uždarbio fondas palyginus su 2008 m. privalo būti sumažintas 10%.
Tuo tarpu ministro įsakymu ir vyriausybės nutarimu Nr. 511 socialinių darbuotojų atlyginimai yra padidinti 12 %.
Tikėtina, kad dešimt procentų sumažinus socialinių darbuotojų mokos fondą, miesto biudžetinės įstaigos spalio mėnesį jau nebeturės pinigų atlyginimams mokėti. Ar gali administracijos direktorius ir pranešėja garantuoti man, kad nuo spalio mėnesio mums nereikės senukų laikyti mero kabinete ar autobusų stotelėse?

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Kiek senukų būtų galima sutalpinti mero kabinete? Likusius patalpinti mero apartamentuose Tauralaukyje. Bet tiek socialiniu darbuotoju mero namams priziureti tikrai nereikia.