2009-02-01

Mes visi dirbame Klaipėdai

Labai dažnai įvairiuose rašiniuose, privačiose pokalbiuose ir diskusijose tenka išgirsti kaltinimus esą aš negatyviai žiūriu į miesto plėtrai svarbius projektus ir viso labo sugebu tik kritikuoti miesto merą ar valdančiąją daugumą. Nesivėliau į diskusijas, nes maniau, kad protingi žmonės supras, kad opozicijos politikų dalia yra atsakingai ir dalykiškai kritikuoti tuos valdančiųjų sprendimus, kurie nepagrįstai, neatsakingai naudoja klaipėdiečių lėšas ar piktnaudžiauja visuomenės jiems patikėta atsakomybe. Nes savivaldybė juk ir yra tam, kad dirbtų gerus darbus.
Šiandien noriu pakalbėti apie praėjusį tarybos posėdį savivaldybės tarybos priimtą gerą, teisingą ir klaipėdiečiams reikalingą sprendimą. Penktadienį vykusiame posėdyje buvo pritarta sprendimo projektui „Dėl pritarimo dalyvauti projekte „partnerystės tarp valstybinio ir nevyriausybinio sektorių skatinimas įgyvendinant integruotą jaunimo politiką“.
Šiuo sprendimu uostamiesčio politikai vienbalsiai nusprendė Klaipėdoje įkurti naują, europinio pavyzdžio „Atviros erdvės jaunimo centrą“. Tris metus ekonominių sunkmečių laikotarpiu šis centras bus išlaikomas iš Europos sąjungos paramos, skirtos socialinių paslaugų plėtrai.
Naujakiemio suaugusiųjų mokykloje (Smiltelės gatvėje) įsikursianti įstaiga bus atvira visiems atėjusiems jaunuoliams, kurie galės ten turiningai praleisti laiką. Ten nebus būrelių, ratelių, kuriuose dėstytų pedagogai. Jaunimas veiks tą, ką norės. Dėl tos priežasties reikės mažiau darbuotojų, o pačiame centre lankysis daugiau jaunimo.
Dar vienas revoliucinis žingsnis yra numatytas šioje srityje, pabandant greta tokio jaunimo centro įkurti jaunimo organizacijų asociaciją „Apskritasis stalas“. Bandysime žiūrėti, kaip socialiai ir pilietiškai aktyvus jaunimas į savo gretas verbuos mažiau motyvuotą jaunimą.
Šis sprendimas atsirado sunkmečiu, kai skaičiuojamas kiekvienas centas. Kai niekas nedrįsta priimti atsakomybės ir kurti naują biudžetinę įstaigą. Miesto valdžia ir opozicija parodė tokią valią ir sugebėjo susitarti dėl to, dėl ko savivaldybės administracija manė, kad politikai susitarti paprasčiausiai nesugebės
Aš džiaugiuosi, kad meras, valdančioji dauguma priėmė šį sprendimą. Tai yra geras sprendimas. Reikalingas Klaipėdai ir klaipėdiečiams. Tai yra atsakingo, teisingo ir reikalingo sprendimo pavyzdys. Dėl šio sprendimo verta būti miesto taryboje ir užsiimti tuo, kas vadinasi politika.
Šis pavyzdys įrodo, kad norint rasti kompromisą, jį visada galima rasti.

Komentarų nėra: