2008-07-29

Tėvynės sąjungos nariai prieš tarybos narių algų padidinimus

TS-LKD Vakarų regiono vadybininkė Agnė Bilotaitė, kartu su aktyviais klaipėdiečiais rengia protesto akciją prieš Klaipėdos miesto tarybos narių norus pasikelti sau išmokas „kanceliarinėms prekėms“.
Akcijos iniciatorę A. Bilotaitę papiktino, kad „šiandien, kai visiems žmonėms brangta pragyvenimas, kyla kainos, valdžia nerodo noro taupyti. Pieštukams, trintukams ir popieriui tarybos nariai per mėnesį nori net 1200 litų, net neketindami už tuos pinigus atsiskaityti. Kokią teisę turi valstybė kovoti su algomis „vokeliuose“, jei pati valstybė tokius vokelius dalija savo išrinktiesiems“.
Protesto akcija pasitiks visus tarybos narius prie savivaldybės centrinio įėjimo nuo 8.30 ir tęsis iki 9.30. 8.50 akcijos dalyviai ketina tarybos nariams įteikti improvizuotus vokelius su kanceliarinėmis prekėmis.
Šis sprendimas įrodo, kad miesto taryba su piliečių pinigais elgiasi taip, kaip su savo: slepia mokesčius nuo Sodros, algas vadina kanceliarinėmis išlaidomis, nenori už šias išlaidas atsiskaityti. Eiliniam tarybos nariui bus skirta 1200 litų. Dar 600 litų priemoką gaus komiteto pirmininkas. Mano komiteto pirmininkas Valerionas Bewrnotas yra visaiškas trintukas, kuris per metus nesugebėjo parengti komiteto veiklos plano ir savo misiją regi beatodairiškai visomis priemonėmis ginti administracijos parengtus sprendimus nuo mano atakų.
Šis R.Pakso bendražygis be skrupulų pakėlė klaipėdiečiams kainas už šilumą, autobuso bilietus ir šaltą vandenį. Vienintelis jo darbo sąnaudos yra kelis kartus per mėnesį paskambinti komiteto sekretorei ir liepti jai sukviesti komiteto posėdį. Šią savo audringą veiklą V.Bernotas įvertina 600 litų, nes jis yra ir buvo svarbiausias algų pakėlimo iniciatorius.
Ką galiu pasakyti. Iš visų dorybių svarbiausia yra saikas.

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Galvoju, ar keli simtai tukstanciu lituku Taraskeviciaus kanceliarinems pakeistu miesto likima...

Anonimiškas rašė...

Nu negaliu, uzp...nervino tokie diedai sėdintys Taryboje. Nusipenėjo visokie atsiprašant ponai kaip Alfonsas Bargaila ir siūlo savo darbietiškus sprendimus. Net tokuose menkuose sprendimuose matosi Darbo partijos polinkis į vagystes. Tokio poelgio kaip vagyste baltoje dienoje negaliu pavadinti, vagia iš paprastų žmonių. Kelis milijonus pasiėmė iš ES struktrinių fondų? Negi jau išleido, ir kelių litų trintukams neberanda?

Anonimiškas rašė...

As manau, kad tau piktintis nereiktu, kadangi palikta galimybe priedo atsisakyti (jei per telika nesuklydo zinias pranesdami), tai ir postringavimu maziau ir biudzetas bus sutaupytas. Siulau pasiziureti, ar visi kurie balsavo pries - siu pinigeliu atsisakys ;)