2008-06-25

Vietoje pasiplaukioji mariomis – pigi propaganda

Šį savaitgalį buvau sau davęs pažadą, jokios politikos. Gyvensiu įdomiai, gyvensiu gražiai, bet tikrai nepolitikuosiu. Bevykdydamas savo gudrų savaitgalio planą, šeštadienį patekau pasiplaukioti laivu „Forelė“. Nežinau kokiu būdu ir kaip atsidūriau prie laimingųjų, patekusiųjų į šitą laivą, kas buvo šio pasiplaukiojimo užsakovai ir kuriuo telefonu reikėjo skambinti, kad į šį laivuką patektum. Deja labai gaila, bet šis pasiplaukiojimas laivu „Forelė“ patvirtino, kad nemokamas sūris būna tik spąstuose, o šių plaukimų iniciatorius – Uosto direkcijai pasinaudojo šiuo pasiplaukymu ir mūsų ausis ir galvas farširavo pigia ir nekokybiška propaganda.
Jei pasiplaukiojimas būtų buvęs nemokamu, nedrįsčiau diskutuoti dėl jo kokybės, nes dovanotam arkliui į dantis niekas nežiūri. Vienok buvęs priverstas išklausyti uosto direkcijos suorganizuoto smegenų plovimo, manau esu pakankamai sumokėjęs, kad galėčiau pakritikuoti. Garsioji kelionė po marias užsibaigė ties Smeltės krantinėmis, kažkur pietinės uosto dalies viduryje. Mane labai dominusi Klasco krova ir abu naftos produktų terminalai į šio laivo plaukimo maršrutą nepateko.
Visoje šitoje propagandinėje kelionėje nebuvo nei žodžio apie Klaipėdą, nei žodžio apie miestą, nei žodžio apie istoriją. Viskas pajungta tonoms, tonoms ir dar kartą tonoms.
Nei žodžio gidė nepapasakojo apie ekologijos standartus, kas daroma, kad uostas neterštų miesto, kad žmonės mažiau kentėtų nuo triukšmo ir kad didžiuotųsi gyvenantys uosto kaimynystėje. Vietoje to girdėjome tik apie perkrautas tonas, krantinių rekonstrukcijas.
Nelabai ką girdėjome ir apie neseniai patvirtintą „Begos“ detalųjį planą ir apie jame numatomus krauti 9 pavojingumo klasės krovinius. Nelabai ką girdėjome apie tai, kokias kompensacijas dėl šitos „kaimynystės“ gaus gyventojai nusipirkę butus naujos statybos namuose „Minijos banga“ ir „Gandrališkės“.
Nors šio pasiplaukiojimo metu nematėme šiaurinės uosto dalies, tačiau puikiai išgirdome apie giliavandenį uostą, kuris yra reikalingas, o specialistai žino tik vieną vietą t.y. Melnragę. Kažkaip vėl nesigirdėjo apie tai, kodėl miesto savivaldybė griežtai atsisako tvirtinti bendrojo plano sprendinius ir atsisako „užpaišyti“ giliavandenį uostą. Nelabai buvo apmastyta ir apie tai, kur miestas dės poilsiautojų srautus, kurie neteks Melnragės paplūdimių.
Visą šitą propagandą vainikavo man išduotas uosto žinovo diplomas, kuriame pasakyta, kad Klaipėdos uostas sukuria 23000 darbo vietų. Įdomu, kokiose lubose šis skaičius buvo parašytas. Taigi mieli klaipėdiečiai, jei nuspręsite pasinaudoti pasiplaukiojimu „forele“ nepamirškite ausų kamštukų. Kitaip jus užvaldys zombinė uosto direkcijos propaganda.

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Apie Klaipedos istorija reikia skaityti Vareikio ir kitu autoriu knygose. O del Klaipedos ekologijos tai nezinau ka cia butu galima patarti paskaityti. Tonos yra geris, tiesiog romantini poziuri reiketu transformuoti i ekonomini. Taraskevicius galetu buti geru pavyzdziu besistiebianciam politikui. Taraskevicius ir Vareikis tebunie tie svyturiai, kuriu pasigedai plaukdamas "Forele". Ju nuotraukos turetu puikuotis salia uosto zinovo diplomo. Reiketu tamstai pamastyti apie gido darba vasaros sezono metu. Turistai gautu daugiau informacijos apie uoste vykdomas bledstvas. Del darbo vietu skaiciaus, tai ten iskaiciuoti kroniukai, kurie vaiksto pagal krantines ir rinkineja butelius ir kita geri. Jie organizuoti ir ju daugeja.