2008-06-27

Tarimasis ir R.Taraškevičius yra nesuderinami

K.Gabšys: Perskaičiau šią mero parengtą kolegijos ataskaitą ir vėl turiu konstatuoti, kad mūsų miestą krečia lyderystės krizė.
Europoje yra priimtini du požiūriai į politiką: mes galime žiūrėti į politiką kaip į idėjų kovą, arba politiką mes galime matyti sutarimo paiešką. Mūsų miesto meras R.Taraškevičius laikosi Azijos valstybėms būdingo požiūrio į politiką – jis manosi esą miestas, todėl jo priešai yra miesto priešai. O su miesto priešas nesitariama ir nediskutuojama. Miesto priešai yra naikinami!
Taryba yra tasiradusi nuo žodžio tartis, o tariasi tik lygus ir vienas nuo kito nepriklausomi asmenys. Kolegija yra lotyniškas žodžio taryba atitikmuo, todėl ir tarybos nariai joje turėtų tartis.
Žodžiai tartis ir R.Taraškevičius yra taip toli vienas nuo kito, ką puikiausiai ir įrodo kolegijos veikla. Merui nereiktų ataskaitos metu sriūbauti esą kolegijos įgaliojimai yra menki. Net į neturintį įgaliojimų organą galima įdėti tą turinį, kokį pageidautų įdėti tarybos nariai.
Tą turinį kolegijai turėtų įdėti meras, tarybos pirmininkas ir valdančiosios daugumo lyderis. Aišku jei jis yra lyderis ir nori, kad kolegija veiktų.
Mūsų meras nenori tartis, nes idealiausia rajono taryba jis laiko Kretingą. Kažkaip neteko man girdėti, kad Kretingos rajonas būtų laikomas verslo, idėjų ir kitokių gerovių fabriku ar kad šitame rajone virtų gyvenimas.
Aš savo ruožtu noriu parodyti kitą pavyzdį. Konservatorius meras valdantis Mažeikių rajoną, tariasi iki nukritimo. Ten tarybos posėdžiuose klausimai nagrinėjami per du skaitymus, kolegija posėdžiauja daug dažniau nei savivaldybės taryba.
Man baisiausia, kad tokie mero įpročiai persiduoda ir visam miestui. Šiandien mes tvirtinsime sporto tarybą, kurioje sporto skyriaus vedėjas „tarsis“ su sau pavaldžių biudžetinių sporto įstaigų vadovais. Mes turime Mažosios Lietuvos muziejų, kurį prižiūrinčioje taryboje atstovaus direktorius, jo žmona ir netgi direktorius drįsta rašyti pageidavimą, kas galėtų jį prižiūrėti.
Taip kaip veikia ši kolegija ji miestui yra nereikalinga ir ji turėtų būti pakasta, kad nesikankintų. Taip kaip miestą valdo meras yra nelaimė ir ..."
R.Taraškevičius:“...Ir jis turėtų būti pakastas“
K.Gabšys: „Na džiaugiuosi, kad bent šituo klausimu mes sutariame.
Dėkoju bet už tokį sutarimą".

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Nera cia klaipedoje tu lyderiu nors pasikark, ypac jei kalbame apie moralinius lyderius, kurie yra gyvybiskai svarbus normaliam politikos procesui palaikyti. Opozicija tera laikoma ikyriu foniniu triuksmu. Normalus lyderis turi kurti miesto ateiti, vienyti politines kandis (cia turi galvoje ir p. Gabsi), nuslopindamas ju keliama triuksma graziais pavyzdziais, o ne skaldyti bendruomene. Konfliktines politikos atstovas Taraskevicius yra pakankamai idomus ir lingvistiniu poziuriu. Mano atlikti Taraskeviciaus pavardes tyrimai rodo, jog si pavarde turi buti susegmentuota i dvi dalis Ta ir Raskevicius (nuo zodzio raškyti). Tai simbolizuoja dvi Taraskeviciaus puses: viena, kuri vis sako ta ta ta kaip puiku, kaip gerai, ir kita - kuri raško miesto zmoniu darbo vaisius, naudojasi miesto teikiamais privalumais asmeninei sekmei nusiraškyti. Socialiniu, politiniu ir lingvistiniu poziuriu Taraskevicius yra sugedes, todel jam belieka sulaukti politinio smerčiaus. O busimiem lyderiam tebuna ikvepiantys maestro, is kurio niekas laiku nenorejo pasimokyti, dainos zodziai:

Bet atėjo mažas angelas
Ir nuramino širdį man
Džiaugsmo ir svajonių spinduliu,
Atvėrė man akis.

Tik angelai isgelbes Klaipeda, bet kur ju rasti?