2008-03-28

Kodėl pirmauja paksoidai?

Šiomis dienomis įvyko keletas įdomių įvykių, kurie puikiai simbolizuoja košę, kurioje mūsų visuomenė sėdi. Visos šios situacijos kilo dėl įtarimų korupcija, kurie krito ant aukštų valdžios vyrų galvų. Šioje vietoje yra keista ir nesuvokiama mūsų valdžios vyrų reakcija.
Vakarų visuomenėse kaltinimais korupcija niekas nesišvaisto. Tačiau kilus menkiausiai abejonei dėl valdininko ar politiko skaidrumo ar (Neduok Dieve) dėl galimos korupcijos, pareigūnas pasielgia panašiai, kaip pasielgė Kauno vicemeras A.Balutis. Toks žmogus atsistatydina ir toliau reikalus tvarko teisėsauga. Prieš teismą, stoja nebe pareigūnas, tačiau privatus asmuo.
Kita vertus nei specialiosios tarnybos nei žiniasklaida be faktų ir konkrečių įrodymų, politiko neapkaltins. Dėl tos priežasties visuomenė jautriai reaguoja, kai pasirodo nelabai gražūs faktai. Mes tuo tarpu tiek ilgai šaukėme apie vilką, kad net nuteisus A.Zuoką, jis drįsta teigti, kad „sėdo už gerus darbus“.
Seimo jau ekspirmininkas V.Muntianas mano, kad iš Seimo pirmininko kėdės išskrido ne todėl, kad neteisingai nešė pinigus Kauno apskrities viršininko pavaduotojui, tačiau todėl, kad taip susitarė Valionis ir Uspaskichas.
Mes lietuviai dar niekada neturėjome tokio ciniško, bedieviško ir pasileidusio parlamento. Visą šitą sistemą vainikuoja bet kokius moralinio autoriteto likučius praradęs prezidentas, kuris kaip koks turgaus prekeivis lizingu pardavinėjo Lietuvos pilietybes. 1998 Adamkus save vadino amerikietiško mąstymo ir demokratinės politinės kultūros atstovu. Amerikoje į klausimus susijusius su prezidento rinkimų finansais, Prezidentui privalu atsakyti. Mūsų prezidentas mano, kad „tai yra rinkiminė kampanija, kurioje jis neketina dalyvauti“. Mes tuo tarpu net neketiname piktintis.
Ar galime stebėtis, kad pirmoje reitingų vietoje yra „paksoidai“? Pakso reitingą augina V.Muntianas, A.Zuokas, visas „Lietuvos rytas“, A.Siaurusevičius, G.Kirkilas, V.Adamkus. jie puikiai įrodo R.Pakso aplinkos teiginius: Visi jie tokie, tik vieną Paksą suvalgė

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Aš myliu Paksą, jis žmogus paprastas - šika ir tapšnoja. O tie lochai iš valdančiųjų šika, tapšnoja ir dar rėkia ant Pakso. Pirmyn prezidente. Mes su Jumis. Kai aš būsiu valdžioje irgi šiksiu ir tapnosiu. Sėkmės visiems.

Anonimiškas rašė...

Laukiau sito blogo. Isvada paprasta: ne kiekviena zmogu shudas puosia.

Anonimiškas rašė...

Kiek prisimenu nepriklausomos Lietuvos laikotarpi, tai jame buvo tik du autoritetai: Landsbergis ir Kubilius. Na o kiti - vidutinybes, pazenklinti aiskiais degradaciniais polinkiais. Kas liecia cinizma - tai jis lietuviams igimtas.